Goran Ivanov na čelu hanskog PUPS-a: Počinju pripreme za lokalne izbore

Vranje - Opštinski odbor Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) u Vladičinom Hanu predvodiće Goran Ivanov, odlučili su jednoglasno delegati iz svih mesnih odbora PUPS – Solidarnost i pravda, na izbornoj sednici skupštine održanoj u Vladičinom Hanu.

Za potpredsednike opštinskog odbora izabrani su Dragiša Đorđević i Biljana Radenković.

Na istoj sednici glasalo se i za članove stalnog sastava Gradskog odbora, članove nadzornog odbora, disciplinske komisije i sekretara OO.

Predsednik Ivanov je nakon izbora rekao da PUPS u selima Vladičinog Hana "uživa veliki ugled".

"Mesni odbori su nam glavni oslonac.

Ljudi znaju da se zalažemo za njih, zadrugarstvo je osnov za razvoj sela i zato nam prilaze masovno, pogotovo mlađi poljoprivrednici.

Računam na svoje dosadašnje proverene saradnike i počinjemo pripreme za lokalne izbore.

PUPS - Solidarnost i pravda je neko ko je na dobrom glasu na jugu Srbije i zato očekujemo više nego dobre izborne rezultate“, izjavio je Ivanov.

Zamenik predsednika partije Hadži Milorad Stošić podsetio je da se unutarpartijski izbori održavaju se u više od 130 gradskih i opštinskih odbora širom Srbije.

"Cilj nam je kadrovsko i organizaciono jačanje partije.

Istovremeno, to je i puna akciona i kadrovska osposobljenost da se realizuju osnovni programski ciljevi, ali i početak ozbiljnih priprema za buduće izbore.

Zajedno su penzioneri, poljoprivrednici i proleteri, zajedno su i mladi i stari", poručio je Stošić.

Odlukom države da od januara 2023. godine penzije prate plate, ostvaruje se osnovni vrednosni stav PUPS - Solidarnost i pravda, poznat kao Tri P, čime se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega, poručuje se u pisanom saopštenju iz hanskog PUPS.

"Predlog lidera Milana Krkobabića o uvođenju tzv. socijalnih - garantovanih penzija je jedan od prioriteta stranke u narednom periodu.

Ovaj poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda.

Među njima je najveći broj žena na selu i ovakav vid davanja bila bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, radeći u domaćinstvu i poljoprivredi.

Prioritet PUPS – Solidarnost i pravda ostaje i oživljavanje zadrugarstva u selima dodelom bespovratnih sredstava zadrugama, uvođenje Garantnog fonda za strateške poljoprivredne proizvode, koji bi doneo nužnu sigurnost poljoprivrednicima, kao i zalaganje za reformu PIO fonda u delu obračuna i uplata doprinosa za poljoprivrednike.

Još jedna inicijativa ove partije je dodela, bez naknade, do 50 hektara državne zemlje koja nije već data u zakup, mladim ljudima koji žele da je privedu nameni i obrađuju.

Zalaganje za radnike nastavlja se pozivanjem stranih kompanija na internu i eksternu korporativnu odgovornost, kako bi naši radnici imali jednaka prava kao i radnici u matičnim zemljama tih kompanija, pre svega kroz korporativne ugovore i participiranje u dobiti preduzeća", navodi se u saopštenju PUPS-a.

Najnovije vesti

Foto V.N. Na prodaju opel astra FOTO »

Prodajem automobil "opel astra".Godište 2003, 1.600 kubika, 74 kW, benzinac.Maksimalno očuvana, utegnuta, registrovana d...