Godfri: Srpska policija među najsposobnijima u Evropi

Vranje/Beograd - Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri poručio je u utorak, na sastanku sa ministrom policije Aleksandrom Vulinom, da je srpska policija "jedna od najsposobnijih u Evropi".

- Radeći sa Srbijom konstantno primećujemo koliko su sposobne i profesionalne njene policijske snage.

Nije tajna da su srpski policajci veoma sposobni, u stvari, među najboljima u Evropi.

Ali, ono o čemu novine retko pišu je svakodnevni rad policajaca zbog kojih su ulice Beograda i drugih gradova bezbedne.

To su ljudi koji rade opšte policijske poslove i čuvaju javni red i mir svih građana Srbije - rekao je Godfri.

Amerikanci su u utorak srpskoj policiji uručili donaciju Biroa za međunarodnu borbu protiv narkotika i sprovođenje zakona Stejt departmenta.

- Današnja donacija opreme Direkciji policije će pomoći da policajci i policajke budu bolje opremljeni i zaštićeni dok obavljaju svoju dužnost - dodao je Godfri.

Donacija SAD obuhvata kompjutersku opremu za Sektor međunarodne saradnje MUP-a.

- Vaši profesionalci su dobri partneri timu moje amabasade u koordinaciji naše pomoći Srbiji u ovoj oblasti - rekao je amrički ambasador.

Vulin je naglasio da će donirana oprema "osigurati bolju zaštitu policijskih službenika prilikom obavljanja svojih dužnosti".

- Svaka pomoć Srbiji, pomoć je i zemlji iz koje je pomoć došla.

Što Srbija bude bezbednija, što Srbija bude bila više u stanju da se bori protiv organizovanog kriminala, to će organizovanog kriminala biti manje i na granicama drugih zemalja - kazao je ministar MUP-a Srbije.

Biro za međunarodnu saradnju u borbi protiv narkotika i sprovođenja zakona američkog Stejt departmenta godišnje daje 4,5 miliona dolara podrške organima pravosuđa i unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Najnovije vesti