Glasajte za Vranje budućnosti: JS na putu ka kulturnom, socijalnom i turističkom procvatu

Predizborni marketing - izbori 2023.

Vranje, grad sa bogatom istorijom, jedinstvenom kuhinjom i autentičnim specijalitetima, krije u sebi potencijal za turistički i kulturni procvat.

Gordana Dimitrijević, direktorka Javne ustanove Narodni univerzitet u Vranju, otkrila nam je kako se planira unaprediti kulturna, socijalna i turistička scena grada.

Vranje se ponosi svojim materijalnim i nematerijalnim istorijskim spomenicima, no neki od značajnih simbola, poput Amama i Markovog kaleta, ostaju zapostavljeni.

Jedinstvena Srbija se zalaže za revitalizaciju ovih dragocenosti kako bi turisti imali potpunu sliku grada.

Brendiranje hrane, posebno poznatih specijaliteta, dodatno će ojačati kulturni identitet Vranja.

Osim Bore Stankovića i trubača, Vranje ima i druge kulturno-istorijske ličnosti koje zaslužuju pažnju.

Pored toga, jedan od ključnih fokusa Jedinstvene Srbije je podrška osobama sa invaliditetom i deci koja pohađaju školu po individualnim obrazovnim planovima.

Njima je neophodna adekvatna podrška u vidu pratilaca kako bi inkluzivna nastava bila uspešna.

Osim toga, svestrana briga o osobama sa invaliditetom obuhvata i neophodnost izgradnje zatvorenog bazena.

Nedostatak ovakvog objekta predstavlja ozbiljan problem, posebno za osobe sa razvojnim teškoćama, za koje je plivanje od izuzetnog značaja.

Jedinstvena Srbija se odlučno zalaže za uklanjanje arhitektonskih barijera i obezbeđivanje pristupačnosti kako bi omogućila svim građanima, bez obzira na njihove fizičke sposobnosti, da uživaju u svim aspektima života u Vranju.

Unapređenje u oblastima kulture, socijale i turizma, ne samo da će oživeti lokalnu ekonomiju već će i stvoriti inkluzivnije društvo, gde svaki građanin, bez obzira na svoje sposobnosti, ima priliku u potpunosti se radovati svim blagodatima grada.

Takođe, unapređenje turističke ponude i kulturnih događaja u Vranju ne samo da će privući posetioce već će i povećati svest o kulturnom i istorijskom nasleđu, čineći ga dostupnim i cenjenim za sadašnje i buduće generacije.

Sve ove promene predstavljaju ključnu investiciju u budućnost Vranja, stvarajući prosperitetno, otvoreno i uključujuće društvo.

Ujedinjeni, Vranjanci mogu postići velike promene.

Jedinstvena Srbija ima jasnu viziju za grad, a njen plan obuhvata sve aspekte života - od očuvanja kulturne baštine do pružanja podrške najranjivijim grupama u društvu.

Dajte svoj glas za prosperitet Vranja, za bolju budućnost svih nas.

Naš grad zaslužuje da zablista u punom sjaju, a to možemo postići samo zajedno, jedinstveni u podršci broju 3. na izbornoj listi 17. decembra.

Glasajte za Jedinstvenu Srbiju, jer zajedno možemo više!

Najnovije vesti