Gašić na jugu: U Hanu obišao rekonstruisanu zgradu policije FOTO/VIDEO

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić u petak je obišao renoviranu zgradu Policijske stanice u Vladičinom Hanu, nakon što je kratko sličnim povodom boravio u Policijskoj upravi u Vranju i Policijskoj stanici (PS) u Bujanovcu.

Gašić je u Hanu, nakon obilaska renovirane zgrade policije, imao kraći sastanak sa starešinama policijske stanice i opštinskim rukovodstvom, iza zatvorenih vrata.

U kratkom obraćanju novinarima, Gašić je potom rekao da je prilikom poslednje posete predsednika Srbije Vladičinom Hanu, Vranju i Bujanovcu "obećano da će policijski objekti biti preuređeni i renovirani".

"Sada su Policijska uprava u Vranju, koja je delimično renovirana, te policijske stanice u Vladičinom Hanu i Bujanvocu dostojne policijskih službenika, ali i svih građana", kazao je Gašić i najavio nove investicije u MUP-ove objekte na području Pčinjskog okruga.

Goran Mladenović, predsednik opštine Vladičin Han, naglasio je da renoviranje Policijske stanice u Vladičinom Hanu "pokazuje da država ima jedan uređen sistem".

"Ovo je simbol države Srbije u našoj opštini.

Mi smo na lokalu uspeli da još nekoliko objekata uredimo u skladu sa merama energetske efikasnosti - zgradu opštine, Katastar, rekonstruisali smo OŠ Branko Radičević vrtiće, Centar kulture, ulagali u moderne tehnologije.

Za ovaj objekat mi smo dali skromni doprinos u vidu građevinske dozvole za kompletnu rekonstrukciju i adaptaciju, koja je doneta pre godinu i po dana, i 730.000 dinara za uređenje toaleta.

Pomogli su privrednici u rekonstrukciji krova, a najveći deo odvojio je MUP Sbije", rekao je Mladenović.

Radovi na rekonstrukciji i adaptaciji zgrade PS Vladičin Han trajali su oko dva meseca.

Posle zahteva za Gašićevu smenu, koji u poslednje vreme dolaze sa protesta Srbija protiv nasilja, ministar je znatno intenzivirao svoje aktivnosti u proteklom periodu i svakodnevno je u obilasku policijskih objekata širom Srbije.

Učestala su i dnevna saopštenja ministarstva u odnosu na prethodni period.

Osim na ministrove aktivnosti, ona se odnose i na povećani broj hapšenja na području Srbije.

Najnovije vesti