Funkcioner NS-a najavio krivičnu tužbu protiv poslanika SNS-a

Predsednik Narodne stranke (NS) za Pčinjski okrug i KiM Saša Arsić izjavio je za portal Bujanovačke da će u petak podneti privatnu krivičnu tužbu protiv Nenada Mitrovića, narodnog poslanika i šefa odbora SNS-a u Bujanovcu zbog "povrede časti i ugleda".

Prema Arsićevim rečima, povod za tužbu je Mitrovićeva izjava za RTV Vranje od 8. novembra ove godine kada je, kako naglašava, "na osnovu montirane fotografije" Mitrović kazao da "Arsić na svom radnom mestu u Domu zdravlja Bujanovac drži automatsko oružje".

- Prijavu ću podneti zbog Mitrovićevih neistina i laži da na poslu držim automatsko oružje, a na osnovu montirane fotografije koja je i prikazana tokom priloga.

On mi je time ukaljao čast i ugled i svoje tvrdnje moraće da dokaže na sudu - rekao je Arsić i naglasio da će odštetni zahtev iznositi 1,5 miliona dinara.

On je dodao da se "reč o smišljenoj kampanji" koju je Mitrović sproveo "zajedno sa Arberom Pajazitijem", šefom bujanovačkog ogranka Alternative za promene (AP), koji je pre toga "montiranu fotografiju plasirao u njemu naklonjenim albanskim medijima".

- Mitrović i Pajaziti su mi nacrtali metu na čelo, predstavivši me montiranom fotografijom kao albanomrsca.

Nadam se da će pravosuđe pokazati da niko, pa ni Mitrović, u ovoj zemlji nije nedodirljiv - rekao je Arsić najavljujući da će sve detalje u vezi sa tužbom izneti u petak na konferenciji za medije.

Sporna fotografija, za koju Arsić tvrdi da je reč o fotomontaži, pojavila se je pre izvesnog vremena na društvenim mrežama i u pojedinim medijima.

SNS je opoziciona stranka u SO Bujanovac, dok je Saša Arsić član Opštinskog veća.

Alternativa za promene nije učestvovala na lokalnim izborima 2016, ali u Preševu sarađuje u vlasti sa SNS.

Najnovije vesti