Fudbaleri Pčinje preko Mineralca do finala Kupa Pčinjskog okruga

Vranje - Fudbaleri Pčinje iz Trgovišta plasirali su se u finale Kupa Pčinjskog okruga (FSPO), pobedom nad FK Mineralac iz Vranjske Banje sa 4:2 (3:1), u utakmici najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u Srbiji koja je odigrana na stadionu u Trgovištu.

Pčinjani, koji se takmiče u Srpskoj ligi Istok, nisu dozvolili iznenađenje u utakmici sa protivnikom koji nastupa u ligi koja je dva ranga niže (Pčinjska okružna liga), i već u prvom poluvremenu, posle veoma dobre igre i tri postignuta gola, osigurali pobedu.

Gosti su gol u prvom poluvremenu postigli iz jedne jedine šanse.

Dva gola za tim iz Trgovišta dao je Nikola Mitić, dok su se po jednom u strelce upisali Nikola Z. Arsić i Stefan Manasijev.

Mitić je još jednom dokazao da je u izvanrednoj golgeterskoj formi, jer je na poslednje dve utakmice postigao ukupno pet golova (tri u prethodnom kolu Srpske lige Istok protiv Brzog Broda koju je Pčinja kao domaćin dobila sa 5:2).

Protivnik Pčinje u finalu Kupa FSPO biće Nebeski anđeli iz Vranja, koji su u drugoj polufinalnoj utakmici savladali SFK Moravu iz Vladičinog Hana posle izvođenja penala sa 5:3 (u regularnom toku bilo je 1:1).

Najnovije vesti