Foto izložba OBJEKTIVno Vranje na Dan oslobođenja grada

Izložba fotografija "OBJEKTIVno Vranje" biće simbolično otvorena na Dan oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu 7. septembra, u 13 sati, na trgu ispred spomenika Čika Miti, saopštili su organizatori iz Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO).

- Podsećamo da je izložba rezultat konkursa koji je u predhodnom periodu sproveden i na koji je pristiglo 113 fotografija.

Stručni žiri izabrao je dve najbolje fotografije, dok je publika u virtuelnoj zajednici glasanjem na društvenim mrežama izabrala fotografiju kojoj je pripalo treće mesto - navode orhanizatori.

Stručni žiri je i selektovao dvadeset fotografija koje će biti umetnički opremljene i u ponedeljak izložene, čime će organizatori simbolično dati doprinos obeležavanju 7. septembra.

Nakon toga fotografije će biti izložene u Galeriji Narodnog univerziteta, a zatim poklonjene fundusu Grada.

Projekat je podržan na Konkursu grada Vranja za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture.

Sponzor "Beta komerc" iz Vranja darovaće dobitnicima simbolične nagrade u vidu vaučera za kupovinu foto opreme.

NAGRAĐENI

Fotografija Anite Janković iz Vranja proglašena je za pobedničku na foto konkursu "OBJEKTIVno Vranje". Žiri je radio u sastavu Dragan Dejanović, Aleksandar Jocić i Zoran Džonov. Njena fotografija pod nazivom "ATD" dobila je najpozitivnije ocene žirija koji je obrazložio da je "tehnički najbolja, najubedljivija i da ima priču". Fotografija "Gradsko šetalište ispred višeg suda" autora Slobodana Stojkovića iz Vranja osvojila je drugu, a "Beli most noću" Gordane Dimitrijević iz Vranja treću nagradu.

Najnovije vesti