Fotografija Anite Janković pobednička na foto konkursu OBJEKTIVno Vranje

Fotografija Anite Janković iz Vranja proglašena je za pobedničku na foto konkursu "OBJEKTIVno Vranje", odlučio je u utorak stručni žiri koji je radio u sastavu Dragan Dejanović, Aleksandar Jocić i Zoran Džonov.

Njena fotografija pod nazivom "ATD" dobila je najpozitivnije ocene žirija koji je obrazložio da je "tehnički najbolja, najubedljivija i da ima priču".

Fotografija "Gradsko šetalište ispred višeg suda" autora Slobodana Stojkovića iz Vranja osvojila je drugu, a "Beli most noću" Gordane Dimitrijević iz Vranja treću nagradu.

Odluku o trećem mestu donela je publika na društvenim mrežama koja je do 25. avgusta u ponoć imala priliku da glasa za jednu od 93 fotografije koje su ispunile tehničke uslove za učešće na konkursu za koji je u prvom navratu prijavljeno 113 fotografskih "uradaka".

Pored nagrađenih autora, žiri je obavio i selekciju fotografija koje će se naći na izložbi planiranoj za 7. septembar.

Ljubitelji umetničke fotografije moći će da pogledaju radove sledećih autora: Dejana Ristića, Despota Anđelkovića, Gorana Mitića, Ivana Trajkovića, Lidije Ristić, Marije Mitić, Marka Stanojevića, Mirjane Ristić, Mite Ristića, Mladena Živanovića, Nemanje Miloševića, Olje Simović, Predraga Mladenovića, Rastka Belića, Siniše Jovanovića, Slađane Tasić i Slavoljuba Simonovića.

Sponzor nagrada za pobednike konkursa je Beta komerc iz Vranja.

Projekat OBJEKTIVno Vranje podržan je od grada Vranja, na konkursu za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture.

Iz Centra za Medijsku transparentnost i društvenu odgovornost, organizatora konkursa, zahvaljuju se svim učesnicima konkursa i poručuju da bi ovaj konkurs "mogao da preraste u tradicionalno okupljanje ljubitelja fotografije koji su svojevrsni hroničari našeg grada".

Najnovije vesti