Formiran Opštinski odbor JS u Hanu, Petar Stošić izabran za predsednika

Vranje - Petar Stošić, specijalista energetike, izabran je jednoglasno za predsednika Opštinskog odbora Jedinstvene Srbije (JS) u Vladičinom Hanu.

Na Izbornoj skupštini, imenovano je i desetoro članova opštinskog odbora.

Izborna skupština Jedinstvene Srbije održana je u prepunoj sali skupštine ove opštine.

Događaju su prisustvovali i prisutnima se obratili narodni poslanici i potpredsednici stranke - Života Starčević i Đorđe Kosanić, kao i narodni poslanik, potpredsednik stranke i predsednik Okružnog odbora za Pčinjski okrug Dejan Manić.

Stošić: Pravda, solidarnost, jednakost

Novoizabrani predsednik hanskog odbora Stošić zahvalio se svojim stranačkim prijateljima na poverenju i podršci koje su mu pružili i obećao da će u potpunosti opravdati njihovo poverenje.

"Ovaj veliki dan predstavlja novi početak za nas. Uveravam vas da ću raditi neprestano, zajedno sa vama, kako bismo postigli naše ciljeve i obezbedili prosperitet za našu opštinu. Naša stranka je uvek bila prepoznata po svojoj posvećenosti principima pravde, solidarnosti i jednakosti. Te vrednosti će biti naša vodilja i u budućnosti. Otvoreni za dijalog i saradnju, gradimo mostove ka boljoj budućnosti za sve naše sugrađane", rekao je Stošić.

Dejan Manić je, pozdravljajući prisutne, pozvao na uključivanje u rad Štaba za vanredne situacije, kako bi i članovi JS pomogli opštini da se što pre oporavi od elementarnih nepogoda.

Poželio im je sreću i uspeh u daljem radu, s ciljem da Jedinstvena Srbija ima bar dva odbornika u budućem sazivu parlamenta.

Takođe je naglasio važnost porodice i tradicionalnih vrednosti za stranku, ističući da su one nešto što se nikada ne sme zanemariti.

Krsna slava je, prema njegovim rečima, posebno važna i "svetinja je za Jedinstvenu Srbiju".

Života Starčević je, prenoseći pozdrave predsednika stranke Dragana Markovića Palme, zahvalio prisutnima što su postali deo Jedinstvene Srbije.

"Biti član naše stranke je privilegija, ali i obaveza da se pomaže svim sugrađanima.

Funkcija ne znači ostvarivanje ličnih interesa.

Naš interes je opšta korist, korist stranke, a tek onda lična korist", naveo je Starčević.

Objasnio je način funkcionisanja opštinskih odbora prema modelu koji je uspešno primijenjen u Jagodini.

"Jagodina je dovela investitore zahvaljujući Draganu Markoviću Palmi.

I Vladičin Han bi trebalo da se ugleda na Jagodinu i da nam cilj bude većina u skupštini, kako bismo preslikali program stranke iz Jagodine", rekao je on.

Đorđe Kosanić se osvrnuo na teškoće vezane za Kosovo i istakao da situacija na Kosovu još uvek nije stabilna.

Naglasio je važnost očuvanja Kosova i Metohije te istrajavanja u tom cilju, uprkos izazovima koji su zadesili Srbiju u vezi sa Kosmetom.

Najnovije vesti