Formiran odbor Narodnog pokreta za ujedinjenje, Bata Bogdanović na čelu

Vranjanac Bratislav Bogdanović postavljen je tokom vikenda za poverenika Narodnog pokreta ujedinjenje (NPU) za grad Vranje.

Inicijativni odbor NPU, sa beogradskim advokatom Peđom Milosavljevićem na čelu, postavio je i poverenike za Surdulicu (Miodrag Stevanović), Trgovište (Dragan Spasić) i Bosilegrad (Zoran Stojanov).

Čelnik odbora Milosavljević (donedavno generalni sekretar Nove Srbije) najavio je izradu nacrta statuta i deklaraciju o ciljevima ovog pokreta.

- Glavni cilj našeg delovanja i programa je ujedinjenje svih konzervativnih snaga u zemlji po ugledu na konzervativce u Velikoj Britaniji.

Na polju ekonomije zalagaćemo se za državni kapitalizam s ciljem sprečavanja multinacionalnih korporacija da uspostave razdoblje narodnog siromaštva - rekao je Milosavljević na konferenciji za medije u Vranju.

On je potencirao da je NPU "organizacija bez lidera".

- Danas smo u Vranju izabrali poverenike lokalnih odbora, oni imaju potpunu slobodu delovanja na lokalnom nivou.

Cilj nam je decentralizacija u kojoj će svako naselje imati slobodu neposrednog odlučivanja - precizirao je Milosavljević.

Peđa Milosavljević je istakao kao važne ciljeve spasenje države, smenu neoliberalne vlasti, sprečavanje odliva stanovništva u inostranstvo i ostvarenje ideja Francuske buržoaske revolucije.

Najnovije vesti