Fondacija Slađana i Dragomir Mitić pomaže deci koja su ostala bez roditelja zbog kovida

Tijana i Bojan Mitić, poreklom Vranjanci, koji su u znak sećanja na njihove roditelje (koji su 2021. godine preminuli od posledica zaražavanja virusom covid-19) osnovali fondaciju Slađana i Dragomir Mitić, inicirali su akciju "pomoći daljem obrazovanju i školovanju dece koja su tokom pandemije ostala bez jednog ili oba roditelja", saopšteno je iz udruženja CMTDO u Vranju.

"Javni poziv i akcija simbolično padaju u vreme godišnjeg pomena kao znak sećanja na naše preminule roditelje, ali i na početku školske godine, dajući novu nadu za bolje dane", poručila je Tijana Mitić.

U saopštenju CMTDO navodi se da je neformalna grupa Ženski solidarni front (ŽSF), koja radi pri ovom udruženju, "logistička i tehnička podrška" za ovu ideju.

Javni poziv za ovu kampanju biće otvoren od 5. do 26. septembra.

"Sredstva se prikupljaju donacijom iz inostranstva i Srbije preko GoFundMe platforme.

Krajnji cilj je omogućavanje što kvalitetnijeg obrazovanja i razvoj dece uzrasta od 6 do 19 godina u Vranju, koja su zbog kovida-19 izgubila jednog ili oba roditelja i na taj način ostala uskraćena i za materijalnu sigurnost koju obrazovanje zahteva.

To znači dalje olakšavanje pristupa i višim nivoima obrazovanja.

Prikupljena sredstva se mogu koristiti za pokrivanje troškova školske užine, mesečne karte za autobus, dodatnih časova vanškolske nastave, školske uniforme za stručne škole, nabavku školskih i stručnih knjiga, kao i za škole u prirodi, radionice, škole jezika, škole sporta i vannastavne aktivnosti usmerene na opšti razvoj ili razvoj specifičnog talenta.

Maksimalan iznos sredstava za koje može da se aplicira, distribuiranje sredstava i prioritetne potrebe određuje komisija u individualnom razgovoru sa krajnjim korisnicima", navodi se u javnom pozivu.

Svi detalje u vezi sa prijavom i preuzimanjem prijavnog formulara mogu se dobiti na brojeve telefona 060 66 69 721 i 060 35 02 501.

Preko Fondacije Dragomir i Slađana Mitić njihovi potomci žele da motiviše mlade ljude da se posvete obrazovanju i da, "kroz uporedni razvoj moralnih osobina i intelektualnih sposobnosti, ostvare sebe".

Kako je saopšteno ranije nakon osnivanja, rad fondacije biće usmeren "ka afirmaciji obrazovanja i školovanja mladih ljudi iz okoline Vranja".

Najnovije vesti