FK Radnik: Oštro osuđujemo spekulacije koje bacaju sumnju na meč sa Novim Pazarom

Vranje - Iz Fudbalskog kluba Radnik u Surdulici oštro su demantovali napise u pojedinim medijima o navodnoj sumnji koja postoji u vezi sa rezultatom utakmice Radnik - Novi Pazar, odigranom 11. aprila u Surdulici (2:0 za Radnik).

"Uprava FK Radnik oštro osuđuje plasiranje nekih neproverenih navoda u medijima koji ovih dan bacaju sumnju na meč sa Novim Pazarom i obaveštavamo javnost da nam se niko iz Fudbalskog saveza Srbije (FSS) nije obratio nikakvim dopisom u vezi sa ovim slučajem, već smo za njega saznali iz medija.

Žestoko se protivimo širenju insinuacija i nedokazanih navoda u vezi sa našim klubom", navode iz Radnika.

Iz surduličkog kluba poručuju da stoje na raspolaganju zvaničnim organima FSS u vezi sa ovim slučajem.

"Za svaki smo vid saradnje sa Etičkom komisijom i komesarom za integritet ukoliko bi to pomoglo bilo kakvoj istrazi vezanoj za regularnost takmičenja.

Trenutno smo u velikoj borbi za očuvanje superligaškog statusa i ovakvi napisi u medijima samo stvaraju tenzije unutar kluba i uznemiravaju naše igrače pred odlučujuće utakmice play-out faze šampionata Super lige", poručuju iz surduličkog superligaša.

Iz uprave Radnika ukazuju da su svi koji su bili na navodno spornoj utakmici u Surdulici, kao i oni koji su naknadno pogledali snimak "mogli da vide da je FK Novi Pazar bio ravnopravan protivnik sve vreme susreta i da ne bi bilo nezasluženo da je utakmica krenula drugim tokom".

Nešto ranije, čelnici FK Novi Pazar saopštili su da su od FSS "dobili dopis u kojem se iznosi sumnja da je pet fudbalera tog superligaša", navodno, "učestvovalo u nameštanju rezultata".

Poručili su da se "iza svega krije namera da se Novi Pazar izbaci iz Super lige Srbije".

Kako je saopšteno, kao ključni dokaz navodi se pad kvota na kladionicama na dan utakmice u Surdulici, a uprava kluba održala je sastanke sa etiketiranim igračima koji "najoštrije demantuju da su se kladili, pogotovo da su uradili nešto protiv interesa svog kluba".

"Oni su izričiti u nameri da angažuju advokate radi odbrane časti, ugleda i vlastitih karijera, koje su na ovaj način dovedene u pitanje", navodi se u saopštenju Novopazaraca.

Iz uprave novopazarskog superligaša su poručili da su obezbedili sredstva za "premiranje" svojih igrača na svakoj utakmici u završnici prvenstva.

"Premije u istoriji kluba nisu bile veće.

Utoliko su čudnije optužbe na račun petorice naših igrača, posebno što se radi o časnim i poštenim momcima, s kojima klub nikada nije imao problema", naveli su Novopazarci.

Najnovije vesti