Finansijska podrška za 58 malih biznisa u Vladičinom Hanu

Vranje/Vladičin Han - Ugovori o donaciji sa 58 odabranih korisnika u sklopu projekta „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“, potpisani su u opštini Vladičin Han.

Projekat finansiraju Švedska vlada preko Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju „Sida“ i opština Vladičin Han, a realizuje Help u saradnji sa opštinom Vladičin Han.

Ugovorom o saradnji između opštine Vladičin Han i Help-a, potpisanim u septembru 2021. godine, započeta je saradnja na projektu čiji je opšti cilj doprinos smanjenju siromaštva, socijalnoj inkluziji, održivom i inkluzivnom ekonomskom razvoju, kao i ostvarivanju zadovoljavajućih uslova rada za sve, putem obezbeđivanja poboljšanog pristupa tržištu rada i zapošljavanju.

U okviru projekta je planirano da se podrži najmanje 58 korisnika na teritoriji opštine Vladičin Han, u njihovim namerama da započnu ili razviju poslovne delatnosti.

Potpisivanje ugovora sa odabranim korisnicima usledilo je nakon uspešno završene informativne kampanje i selekcije korisnika koja se odvijala u dve faze, na osnovu pristiglih zahteva i terenskih poseta, a prema prethodno usvojenim kriterijumima i merilima.

Po potpisivanju ugovora o donaciji, za sve korisnike biće organizovana osnovna poslovna obuka, nakon čega će 58 odabranih korisnika dobiti zahtevanu opremu i/ili materijal za započinjanje i/ili razvoj sopstvenih poslovnih delatnosti u prosečnim vrednostima od 2.000 i 3.600 evra (55 grantova u iznosu od 2.000 i 3 granta u iznosu od 3.600 evra).

Projektom će biti podržano 58 malih biznisa - 8 zanata, 29 uslužnih radnji i 21 poljoprivredna delatnost, učešće žena u projektu je 24 odsto.

Najnovije vesti