Filmom Ime naroda počela sezona bioskopskih projekcija u pozorištu

Projekcijom filma "Ime naroda" Darka Bajića počela je sezona bioskopskih projekcija u sali Pozorišta Bora Stanković u Vranju, a u okviru obeležavanja 31. januara, Dana grada.

Ovo je bila prva prava bioskopska projekcija u Vranju posle više od dvadeset godina.

Na početku večeri gradonačelnik Slobodan Milenković podsetio je na istorijat Bioskopa Sloboda, koji je bio kultno mesto brojnih generacija Vranjanaca.

Grad je za novu opremu projektom konkurisao kod Filmskog centra Srbije koji je izdvojio 11,7 miliona dinara za nabavku digitalnog projektora, projekcionog platna i audio opreme, dodao je gradonačelnik.

- Oprema je stigla još u martu prošle godine, ali nas je pandemija virusa COVID-19 sprečila da je ranije stavimo u funkciju.

Obeležavanje Dana grada prilika je da pustimo u rad bioskop.

Uz najsavremeniju opremu, potrudili smo se da napravimo i kvalitetan repertoar koji će pratiti svetsku filmsku produkciju.

Osim večernjih projekcija za odrasle, biće obezbeđeni i filmovi za decu.

Verujemo da grad Vranje ima zaljubljenike u filmsku umetnost koji su sa velikim ushićenjem dočekali ovaj dan - rekao je Milenković.

Video porukom publici se obratio Vranjanac Ljubomir Ljuba Bandović, kome je poverena glavna rola u filmu "Ime naroda".

- Sa srećom bioskop posle više od dvadeset godina.

Ne mogu da vam se pridružim večeras da zajedno proslavimo jer sam u Banja Luci.

Počastvovan sam što film "Ime naroda" ponovo otvara bioskop u Vranju.

Ne dajte da se opet zatvori, budite redovni - poručio je Bandović.

Poslednji direktor Bioskopa Sloboda Andra Jovanović simboličnim pritiskom daljinskog upravljača pokrenuo je večerašnju filmsku projekciju i označio početak rada bioskopa u sali teatra.

REPERTOAR ZA FEBRUAR

Film "Ime naroda" Vranjanci će opet moći da pogledaju 6. februara. U sklopu večernjih projekcija 13. i 20. februara na repertoaru će biti domaći film "Vikend s ćaletom", a 27. februara i 6. marta filmsko ostvarenje "Šarlatan". Kada je reč o dečjim projekcijama 13. i 20 februara prikazivaće se film "Jakari i veličanstveno pero", a 27. februara i 6. marta film "Duša". Cena ulaznice za filmske projekcije je 350 dinara. Filmovi će biti prikazivani svake subote u terminima od 11 i 13 časova za decu i od 16 i 18 časova za odrasle.

Najnovije vesti