FIFA suspendovala Dinamo, Vranjanci nemaju pravo na pojačanja

Vranje - Svetska fudbalska federacija (FIFA) stavila je veto na registraciju novajlija u zimskom prelaznom roku za četiri kluba u Srbiji, a među njima je i vranjski Dinamo, član Prve lige.

Praksa zabrane registracije novih fudbalera odavno je uvedena kao sredstvo prinude za izmirenje dugovanja na osnovu pravnosnažnih presuda.

U Srbiji je pokazala odlične rezultate, spisak dužnika u poslednjih desetak godina rapidno je smanjen, a klupski rukovodioci prihvatili načela odgovornog i održivog poslovanja.

Na osnovu odluka i dopisa FIFA, osim Dinama suspendovani su i Kolubara, Zemun i klub malog fudbala Ekonomac, piše Sport klub.

Za sprovođenje postupka zadužena je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, predsednikom Ivanom Nikolićem na čelu.

Organi domaćeg saveza, po istom osnovu, suspendovali su Mačvu, koja takođe duguje novac prema pravosnažnim odlukama Arbitražnog suda FSS.

Ukoliko ne izmiri zaostale obaveze ili ne napravi reprogram sa zainteresovanim stranama, neće moći da registruje novajlije u zimskom prelaznom roku.

Podsećanja radi, prelazni rok u Srbiji traje do 5. februara.

Najnovije vesti