Evo koji su novi resori u Gradskom veću Vranja VIDEO

Gradsko veće grada Vranja u ponedeljak je usvojilo novi Poslovnik o radu prema kome je smanjen broj resora u najvišem izvršnom organu lokalne vlasti, saopštila je na konferenciji za medije nakon prve sednice nova portparolka veča Danijela Milosavljević.

Zapravo, Gradsko veće ubuduće će imati jedanaest članova (u prošlom sazivu 13) - u njemu će osim devet većnika sedeti i gradonačelnik Slobodan Milenković (kao predsednik veća) i zamenik gradonačelnika Zorica Jović, oboje po funkcijama koje obavljaju.

Promenom poslovnika ustanovljeni su novi većnički resori na čije čelo će stati gradski većnici, prošle sedmice izabrani na konstitutivnoj sednici gradskog parlamenta.

Novi resori su (devet većničkih i jedan koji obavlja zamenica gradonačelnika): 1. obrazovanje, kultura, informisanje i verske zajednice (vodiće ga Zorica Jović, zamenica gradonačelnika - SNS); 2. zdravstvo, dečja i boračka zaštita, invalidska pitanja i javno zdravlje (Aleksandar Stajić - SDPS); 3. nacionalne manjine, etničke zajednice i nevladine organizacije
(Dejan Ivanović - SNS); 4. socijalna pitanja i lokalna samouprava (Danijela Milosavljević, ujedno i portparolka veća - SNS); 5. omladina i sport (Nenad Đorđević - SNS); 6. poljoprivreda, agroekonomija i razvoj sela (Nebojša Stamenković - SNS); 7. budžet i finansije (Bojan Kostić); 8. privreda, ekonomija, preduzetništvo i ugostiteljstvo (Nebojša Zupančić - SNS); 9. turizam (Izabela Savić); 10. urbanizam, komunalne delatnosti, infrastruktura, ekologija i zaštita životne sredine (Slavojub Stojmenović - Pokret socijalista).

Kao zasebni resor više ne postoji ekologija i zaštita životne sredine (priključen urbanizmu i infrastrukturi; raniji većnik bio socijalista Danijel Vasiljević).

Takođe, podresor ugostiteljstva koji je ranije bio uz turizam priključen je resoru privrede, ekonomije i preduzetništva.

Klikom na link u nastavku možete pogledati biografije nedavno izabranih gradskih većnika.

IZVEŠTAJ OMBUDSMANA

Na prvoj sednici Gradskog veća u novom sazivu, kojom je predsedavao gradonačelnik Slobodan Milenković većnici su upoznati sa Izveštajem o radu lokalnog ombudsmana za 2019. godinu. Takođe, usvojeni su izveštaji o radu gradskog pravobranioca i glavnog gradskog urbaniste za prošlu godinu. Većnici su usvojili i tekst oglasa o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Vranja radi izgradnje, javnim nadmetanjem, kao i rešenja o otuđenju uz naknadu u novcu građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Vranja sa pojedinih katastarskih parcela.

Najnovije vesti