Evo ko su pobednici Kesar festa u Vranju po disciplinama FOTO/VIDEO

Na zatvaranju Međunarodnog festivala srednjovekovne kulture Kesar fest, koji je za vikend održan u gradskom parku u Vranju, proglašeni su pobednici trodnevne manifestacije.

U "bacanju koplj" u konkurenciji muškaraca prvo mesto pripalo je Andoru Horvatoru iz Mađarske.

Drugi je bio Dragan Andrejić, a treći Slađan Mitić, obojica iz Srbije.

Kod žena trijumfovala je Eva Veseljnović iz Srbije, druga je bila Mađarica Edina Piri, a treća Anja Zlatanović.

U disciplini "bacanje buzdovana u dalj" u konkurenciji muškaraca do prvog mesta došao je Pavle Petrović, drugi je bio Aleksandar Urošević, a treći Nađ Abonji Šabolc.

U konkurenciji žena pobedila je Viktorija Veles, druga je bila Anja Zlatanović, a treća Eva Veselinović.

U disciplini "streličarstvo" kod muškaraca je najprecizniji bio Mađar Tamas Gyalus, na drugom mestu našao se Aleksandar Urošević, dok je treći bio Slađan Mitić.

Najveću preciznost u gađanju strelom kod žena demonstrirala je Viktorija Veles, Anja Zlatanović je bila druga, a Svetlana Đokić treća.

U "bacanju sekire" prvo mesto je osvojio Nenad Đorđević, drugi je bio Slađan Mitić, a treći Andor Horvator, dok je kod žena Edina Piri bila najbolja, a slede Maja Đorđević i Svetlana Đokić.

U "bohurt borbama", pravim viteškim borbama jedan na jedan, trijumfovao je Nenad Čučković, drugi je bio Žarko Stanić, a treći Dragan Andrejić.

Najlepši crtež štita nacrtao je desetogodišnji Bogdan Ristić i dobio na poklon pravi štit po vlastitom dizajnu.

Kesar fest počeo je u petak svečanim defileom učesnika, viteških družina iz Srbije i Mađarske.

Održani su sadržaji za najmlađe, kroz tzv. soft bohurt sport za decu u specijalno postavljenoj areni gde se održavao mini turnir.

Posetioci su mogli da učestvuju na ovoj manifestaciji i to u svim disciplinama u kojima su se takmičili učesnici, a profesionalne bohurt borbe jedan na jedan održane su po profesionalnim standardima, sa sudijom u ringu.

Festival je imao za cilj da predstavi običan život, a posebno svečane događaje koji su se obeležavali na dvorovima slavnih Nemanjića.

- Na taj način, istovremeno se radi na promociji veštine i zanata iz doba srednjeg veka, očuvanju tradicije i kulturno – istorijskog nasleđa - naveli su organizatori.

Organizatori festivala bili su Turistička organizacija grada Vranja i Viteška družina Žuta sova.

Pokrovitelj manifestacije je bio Grad Vranje.

Najnovije vesti