Evo kad Vranjanci startuju u Super rukometnoj ligi, poznat raspored utakmica

Rukometaši Vranja 1957, koji su ovog leta izborili plasman u Super ligu Srbije u rukometu, startovaće u eltinom rangu takmičenja utakmicom protiv Radničkog u Kragujevcu, drugog vikenda u septembru (kolo će se igrati 9. i 10. septembra), dok će odmah u drugom kolu (16/17.09) u Sportskoj hali u Vranju dočekati beogradskog Partizana.

Od atraktivnijih mečeva u prvom delu sezone, koji će biti odigrani u Vranju, treba pomenuti još i gostovanja Metaloplastike u 4. kolu krajem septembra i Crvene zvezde, krajem novembra.

Vranje će u tom delu sezone pet puta biti domaćin, a šest puta gost.

Žreb takmičarskih brojeva u rukometnoj Super ligi Srbije za sezonu 2023/2024. održan je u Beogradu.

Takmičenje će se odigrati u dva dela, prvi ligaški po dvokružnom sistemu sa 22 kola.

Potom će se prve četiri ekipe plasirati u plej of i ukrstiti po sistemu prvi sa četvrtim, drugi sa trećim, razigravajući za titulu.

Polufinala, finale i meč za treće mesto igraće se na dve pobede.

Izmena u odnosu na prethodnu sezonu je da će preostali timovi koji nisu izborili plej of igrati plej aut, razigravajući jednokružno, a potom će poslednje dve ekipe ispasti iz lige.

Desetoplasirana ekipa igraće baraž za opstanak sa trećeplasiranim timom Super B lige.

Stiže i pivotmen

Posle više pojačanja (Gašića, Bunjevčevića, Medića, Maksića, Živkovića i Matovića), redove vranjskih rukometaša pojačao je pivotmen Dušan Andrejević, nekadašnji kadetski i juniorski reprezentativac Srbije, koji u Vranje stiže iz Izraela (iz kluba Bnei Hercilija). Ovaj tridesetjednogodišnji gorostas igrao je u Srbiji za Studentski grad, Crvenu zvezdu i Požegu, potom u Izraelu za Ramat Hašaron, u Turskoj za Nilufer, odakle se vratio u Zvezdu. Igrao je i u Finskoj za SIF. Prema nekim najavama, to nije kraj kada je reč o pojačanjima, jer u vranjskom klubu žele da dovedu još dva igrača na bekovskim pozicijama.

Komentari

Pa sve sa strane dovedeni igraci, nasim domacim igracima jedino preostaje da igraju na neku svadbu. Mladi momci, a neki stasali za zenidbu. Pa sa srecom sampioni.

Najnovije vesti