Evo bioskopskog repertoara za februar u vranjskom teatru

Film "Ime naroda" Darka Bajića, kojim su posle mnogo godina obnovljene bioskopske projekcije u Vranju, ljubitelji filma moći da pogledaju ponovo 6. februara u velikoj sali Pozorišta Bora Stanković u Vranju.

U sklopu večernjih projekcija 13. i 20. februara na repertoaru će biti domaći film "Vikend s ćaletom", a 27. februara i 6. marta filmsko ostvarenje "Šarlatan".

Kada je reč o dečjim projekcijama 13. i 20 februara prikazivaće se film "Jakari i veličanstveno pero", a 27. februara i 6. marta film "Duša".

Sve prjekcije na programu su subotom.

Cena ulaznice za filmske projekcije je 350 dinara.

Filmovi će biti prikazivani u terminima od 11 i 13 časova za decu i od 16 i 18 časova za odrasle, uz moguću korekciju termina kod vremenski dužih filmova.

VRHUNSKA OPREMA

PozorištE Bora Stanković u Vranju dobila je 11,75 miliona dinara (oko 100.000 evra) od Filmskog centra Srbije za realizaciju projekta nabavke opreme koja će omogućiti da u obnovljenoj pozorišnoj zgradi povremeno funkcioniše bioskop. Novac je dobijen na konkursu kod Filmskog centra, ustanove kulture čiji je osnivač republika. Reč je o konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kinematografije (kategorija za preddigitalizaciju i digitalizaciju bioskopa) za 2019. godinu. Prema projektu novac je iskorišćen za nabavku digitalnog projektora, projekcionog platna i audio opreme.

Najnovije vesti