EU PRO: Raspisan likovni konkurs za kalendar 2021.

Razvojni program EU PRO, uz podršku Evropske unije, raspisao je nagradni likovni konkurs za učenike i učenice srednjih škola i gimnazija iz 99 gradova i opština na temu „Solidarnost nas spaja“, kako bi mladi sagledali svet oko sebe u godini pandemije korona virusa, saopšteno je iz ove organizacije.

- Ova tema treba posebno da podstakne mlade da prepoznaju značaj solidarnosti i predstave ono što je pandemija pokazala - da su pred problemima svi jednaki kao i da se isti lakše prevazilaze zajedničkim angažovanjem celog društva.

Đaci kroz likovni izraz treba da prikažu kako se svet i njihovo neposredno okruženje promenilo u doba pandemije, da istaknu primere solidarnosti i podrške koje je pandemija podstakla kao i ko je u njihovim zajednicama bio najviše pogođen novim okolnostima,

Novina ove godine je što će đaci kao i šira javnost moći da glasaju onlajn putem zvanične internet prezentacije programa EU PRO i tako odaberu svojih 12 favorita iz sužene konkurencije od 20 radova koju će prethodno odabrati interni žiri.

Onlajn glasanje će biti otvoreno nakon zatvaranja konkursa i trajaće pet dana.

Glas publike učestvovaće kao peti član žirija, nakon čega će članovi žirija napraviti izbor od 12 najboljih radova koji će se naći stranicama kalendara EU PRO-a za 2021. godinu, dok će autori i autorke biti nagrađeni laptop i tablet računarima i mobilnim telefonima.

Kao i prethodnih godina EU PRO poziva škole da organizuju interna školska takmičenja na kojima će izabrati radove za učešće na konkursu, a škola koja se pokaže kao najbolja u angažovanju i organizaciji dobiće kao nagradu laptop i projektor.

Konkurs je otvoren do 15. novembra, a proglašenje pobednika, dodela nagrada i promocija kalendara biće organizovani u decembru u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Propozicije učešća na likovnom konkursu mogu se naći na internet stranici EU PRO-a: Propozicije likovnog konkursa za kalendar EU PRO-a za 2021 - navodi se u saopštenju EU PRO Programa.

Najnovije vesti