Estrada na Danima Vranja: Dženan, Ana i Dragana Mirković

Dani Vranja“ počeće u sredu 22. avgusta, kada je na gradskom šetalištu planirano otvaranje salona knjiga, etno sajma i izložbe duboreza učenika Tehničke škole, saopšteno je u petak na sednici Organizacionog odbora manifestacije kojom je predsedavao Dejan Tričković, predsednik Skupštine grada.

Prvog dana u popodnevnim satima planiran je defile folklornih ansambala i trubačkih orkestara centralnim ulicama grada, koji će nakon toga nastupiti na centralnoj bini ispred Galerije Narodnog muzeja.

U četvrtak 23. avgusta u Narodnom univerzitetu biće otvorena Škola pletenja, heklanja i ukrasnog veza.

U popodnevnim satima na Trgu Staniše Stošića planirana je prezentacija tradicionalne kuhinje i takmičenje u spremanju samse.

U nastavku programa u Galeriji Narodnog univerziteta biće otvorena izložba "Ko je Malvina Hofman" kao deo projekta ,,Srbija, rat i plakat“, dok je na platou kod OTP banke planiran nastup hora Muzičke škole Stevan Mokranjac i grupe VED.

Na večernjoj sceni biće održano veče ,,Vranjski merak-pesme na mesečini“, kada će nastupiti i Stojadin Diki Trajković, Čeda Marković, Branimir Stošić Kace, Snežana Savić i bend ,,Uno momento“.

U petak 24. avgusta predviđen je nastup plesne grupe ,,Fenix“, dečja predstava ,,Pepeljuga“ u izvođenju pozorišta ,,Bora Stanković“ i književno veče koje će biti održano u dvorištu kuće Bore Stankovića.

Na večernjoj sceni nastupiće estradna umetnica Dragana Mirković.

U subotu 25. avgusta planirano je izvođenje dečje predstave ,,Pepeljuga“ i nastup Karnevalske grupe iz Leskovca.

Na centralnoj bini u večernjim satima planiran je koncert pevačice Ane Kokić.

Poslednjeg dana manifestacije, u nedelju 26. avgusta, biće izvedena predstava ,,Ruža uvela“ pozorišta ,,Bora Stanković“, a na zatvaranju manifestacije nastupiće Dženan Lončarević.

Najnovije vesti