Era murala: U Surdulici nikao jedan za Piksija

Vranje - Zbog velikog uspeha i plasmana srpske fudbalske reprezentacije na Svetsko prvenstvo u Katar i zasluga koje za to ima selektor Dragan Stojković Piksi, njemu u čast je na Gradskom stadionu u Surdulici naslikan mural.

Osim Piksija iz igračkih dana jednom od zidova velike površine stadiona u Surdulici nalazi se i lik Dijega Armanda Maradone, jednog od najboljih fudbalera planete svih vremena, kako drži pehar namenjen svetskom šampionu.

Ovim povodom iz redova srpskog superligaša Radnika oglasili su se saopštenjem u kome se navodi da su u surduličkom klubu "bez ikakvih sumnji verovali u uspeh naše reprezentacije", posebno nakon "dolaska Piksija na mesto selektora".

"Njemu u čast, kao i u znak podrške našim "orlovima", oslikan je na stadionu mural našeg selektora.

Umetnička sloboda je kao potajnu želju dodala i najboljeg igrača na svetu, Dijega Maradonu sa peharom osvajača Mundijala.

Nadamo se da će naš južnjak, selektor Dragan Stojković Piksi, posle Katara držati isti ovakav pehar u rukama.

Živela Srbija, idemo u Katar", poručuju iz uprave FK Radnik.

Podsećanja radi, fudbaleri Srbije plasirali su se na Svetsko prvenstvo 2022, koje će se odigrati u Kataru, pobedom u gostima (1:2) nad Portugalijom, u odlučujućem meču kvalifikacija.

Piksi

Dragan Stojković Piksi (Pasi Poljana kod Niša,1965) bivši je srpski fudbaler i reprezentativac Jugoslavije, a danas fudbalski trener. Trenutno je selektor Fudbalske reprezentacije Srbije. Karijeru je započeo u Radničkom iz Niša odakle je 1986. godine prešao u Crvenu zvezdu. Ubrzo je postao kapiten tima i jedan od najboljih fudbalera u Jugoslaviji. Trećeg maja 1989. promovisan je u petu Zvezdinu zvezdu. Godine 1990. prešao je u francuski Olimpik iz Marseja sa kojim je već u prvoj sezoni došao do finala Kupa evropskih šampiona u kojem se njegov klub sastao upravo sa Crvenom zvezdom, a Stojković je odigrao svega nekoliko minuta. Iz Olimpika je prešao u Veronu gde je proveo jednu sezonu. Igračku karijeru je završio u Nagoji (Japan). Za reprezentaciju Jugoslavije je u periodu od 1983. do 2001. godine odigrao 84 utakmice i postigao 15 golova. Igrao je na dva Svetska prvenstva (1990. i 1998), dva Evropska prvenstva (1984. i 2000) i dva Olimpijska turnira (1984. i 1988).

Wikipedia

Najnovije vesti