Ekološki ustanak Vranje: Izlio se mazut kod stare štamparije

Iz Ekološkog ustanka u Vranju saopšteno je da se u utorak 23. januara, između 16 i 17 časova, desio "akcident u kome je došlo do izlivanja mazuta iz kotlarnice JP Novi dom, iza zgrade Braća Bajić.

"Na licu mesta sam zatekao radnike i mašinu kako saniraju štetu zatrpavanjem cevi i ulicu peskom", napisao je ekološki aktivista Dragan Antić.

"Obzirom da nigde nije bilo policije, a morala bi da obezbedi mesto, slučaj sam prijavio policiji oko 18 časova.

Takođe je slučaj prijavljen i komunalnoj miliciji.

Po zakonu je na licu mesta morala istog momenta biti i policija i sanitarna inspekcija.

Očigledno da je direktor Novog Doma Goran Petrović pokušao da sve sakrije ali su nam građani poslali fotografije i snimke.

Nakon uvida situacije na terenu, prijavio sam sve nadležnim institucijama od kojih očekujemo da preduzmu odgovarajuće mere protiv odgovornih za prikrivanje ekološke katastrofe i opšte bezbednosti po stanovništvo.

Pukom srećom izbegnuta je veća katastrofa do koje je moglo doći.

Upozoravamo nadležne da nastala šteta mora da se sanira po propisima kako ne bi došlo do ugrožavanja zdravlja stanovništva.

Potrebno je pored peska posuti i aditiv za skupljanje masnoća, a potom sve isprati vodom.

Pratićemo da li će nadležni poštovati propisane mere.

Očekujemo da policija i tužilaštvo pokrenu postupak protiv direktora JP "Novi dom" Gorana Petrovića zbog prikrivanja ekološkog incidenta, neobaveštavanja policije i ugrožavanja bezbednosti i zdravlja stanovništva" navode iz Ekološkog ustanka.

Komentari

Dokle ce se pojedinci ponasati neodgovorno prema gradu?Hoce li neko odgovarati za ovo,gde je gradonacelnik da se pojavi ili samo je za priredbe i proslave?

Najnovije vesti

Foto ustupljena fotografija www.vecteezy.com Katar ponovo najbolji u Aziji »

Vranje - U Kataru je po osamnaesti put održan Azijski kup, smotra najboljih fudbalskih selekcija Azije. Ovo kontinentaln...