Ekološki ustanak traži hitno saniranje divljih deponija na Markovom kaletu i Kazanđolu

Iz Ekološkog ustanka u Vranju saopšteno je da su članovi udruženja preko pisarnice predali zahtev Gradskom veću Vranja da po hitnom postupku odobri i sprovede saniranje divljih deponija na prilazu tvrđavi Markovo kale i oko nje, kao i pored puta koji vodi do tvrđave.

"Ranije smo deponije prijavili Komunalnoj miliciji i Odeljenju za inspekcijske poslove Gradske uprave.

Napravljena je službena beleška i ura]en inspekcijki nadzor, utvrđeno činjenično stanje i od strane komunalne inspekcije nalaz prosleđen Gradskom veću, u čijoj je nadležnosti izdavanje odobrenja za uklanjanje deponija sa javnih zelenih površina.

Zahtevali smo hitno uklanjanje pre jesenjih kiša, jer će voda isprati i odneti svo smeće u dolinu i korito Vranjske reke, što može prouzrokovati zagađenje same vode, ali i zakrčenje korita reke, što bi dovelo do izlivanja vode i poplava.

Tako nešto se već dogodilo pre više godina zbog nemara Gradske vlasti.

Sada ih upozoravamo da preduzmu hitne mere i zaštite stanovništvo mogućih posledica.

Pored toga, deponijama nije mesto na nepokretnom kulturnom dobru, tvrđavi Markovo kale, kao ni u Kazanđolu, kanjonu koji je Nacionalna geografija stavila na 7. mesto najlepših kanjona Srbije.

Očekujemo od Gradskog veća da u najkraćem roku preduzme odgovarajuće mere.

U suprotnom, bićemo primorani na dalje korake, o čemu ćete biti obavešteni", saopštavaju iz Ekološkog ustanka u Vranju.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...