Dvojica policajaca iz Vranja osumnjičeni za šverc droge

Dvojica policajaca iz Vranja, koji imaju po 31 godinu, uhapšeni su kao deo organizovane kriminalne grupe, osumnjičene za stavljanje u promet opojnih droga, saopštio je MUP Srbije.

Pripadnici MUP-a su od petočlane organizovane grupe zaplenili ukupno 47 kilograma marihuane.

Uhapšeni su, pored dvojice Vranjanaca, i pripadnici iz Subotice i Bujanovca zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštava MUP.

Navodno su od decembra prošle do decembra 2018. godine nabavljali na teritoriji AP Kosova i Metohije marihuanu u količinama od 15 do 40 kilograma, koju su transportovali na teritoriju Subotice i jednim delom prodavali krajnjim korisinicima, a delom krijumčarili dalje u Mađarsku.

Osumnjičena trojka van Vranja uhapšena je prilikom primopredaje 30 kilograma marihuane jednom od policajaca iz Vranja.

Droga je bila sakrivena u vozilu "fiat multipla" bugarskih registarskih oznaka, u za re namene posebno izrađenom bunkeru.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, navodi MUP.

Tokom istrage policija je od ove grupe zaplenila još 17 kilograma marihuane, manju količinu amfetamina, više putničkih motornih vozila i jedan motocikl, kao i više hiljada evra.

Komentari

pa godinama policajci prodaju drogu u gradu,, prodaje se njihova droga a hapse konkurenciju u poslu. sam jesam svedok gde policajac nudi robu jednom momku, i pita ga da li je zainteresovan za poso, ovaj zbunjen jer zna da je ovaj inspektor.

Dajte imena i slika da znamo kakve su nam komsije.

Najnovije vesti