Dveri Vranja pozivaju građane da izađu na referendum i zaokruže - ne

Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri u Vranju pozvao je sve građanje Vranja kojima je, kako se navodi, "stalo do budućnosti našeg grada i naše države"da izađu na referendum zakazan za 16. januar naredne godine i "zaokruže ne".

"Zbog čega je to bitno, i zbog čega ovaj poziv upućujemo skoro mesec dana pre zakazanog datuma?

Trenutna vlast u Srbiji je dobila nalog iz Brisela da na referendumu dobije potvrdu za izmene Ustava u oblasti pravosuđa.

Prethodno su u jednopartijskoj Skupštini Srbije usvojene promene Zakona o referendumu, zahvaljujući kojima sada nije neophodno da na referendum izađe više od 50 odsto punoletnih građana Srbije.

Pritom se pripreme za referendum obavljaju u najvećoj mogućoj tišini.

Nema kampanje, nema jasnih instrukcija o kontroli glasanja, u medijima se o referendumu maltene i ne govori.

Jasno je da vlast želi da progura ovaj referendum bez mnogo buke, kako bi udovoljila stranim nalogodavcima, uz najmanje moguće nezadovoljstvo kod građana", navode iz Dveri.

Iz ove partije sugerišu da je referendum o izmenama u pravosuđu "samo probni balon za mnogo ozbiljnije planove".

"Ukoliko ovaj referendum bude uspešan i ukoliko građani ne pokažu jasnu i čvrstu volju tako što će glasanjem protiv pokazati da ne pristaju na podmetačine aktuelne vlasti, otvoriće se put za izbacivanje preambule o Kosovu i Metohiji iz Ustava Srbije, nametanje obavezne vakcinacije i stalnih kovid propusnica, naseljavanje migranata ili otvaranje rudnika litijuma širom Srbije od strane Rio Tinta, a to ne smemo dozvoliti ako želimo dobro Srbiji i građanima.

Zato, ne damo Ustav!

Ne damo Srbiju.

Ne damo svetinje.

Reci ne promeni Ustava", zaključuje se u saopštenju dverjana Vranja.

Najnovije vesti