Dveri na Dan porodice: Vlast nema ozbiljnu porodičnu politiku FOTO/VIDEO

Dan porodice je za nas iz Srpskog pokreta Dveri veoma značajan jer nas vraća na neke početke i služi nam kao podsetnik na glavni razlog zbog koga je naš pokret uopšte i postao politički - a to je bavljenje porodičnom politikom, rekao je za Vranje News Milan Mihajlović, lider vranjskog odbora Dveri, na već tradicionalnom obeležavanju Svetskog dana porodice u Vranju u organizaciji ove političke stranke.

- Ono što našoj državi unazad decenijama nedostaje je ozbiljna porodična politika.

Kao i ozbiljna politka podrške višedetnim porodicama, samohranim majkama, majkama koje žele da usklade porodicu i karijeru.

I, što je takođe veoma bitno, da država, bez obzira na to ko je na vlasti, mora da ima jasnu i ozbiljnu strategiju povećanja nataliteta i strategiju zaštite porodice i porodičnih vrednosti - kazao je Mihajlović za Vranje News.

POPULIZAM AKTUELNE VLASTI

Mihajlović je za Vranje News kazao da se na političkoj sceni Vranja dešava ono što su Dveri "najavljivale i očekivale".

- Što se više približavaju redovni lokalni izbori, sve više dolazi do pucanja veza između samih funkcionera Srpske napredne stranke. Jer, njihov jedini kohezivni faktor bio je čist finansijski i lični interes. Ovih dana manifestuje se da pojedinci iz SNS očigledno nisu ostvarili svoje interese u ovom mandatu vladavine i dolazi do ozbiljnog cepanja i sukoba u redovima samih naprednjaka. S druge strane, pokazatelj približavanja lokalnih izbora su i najave nekih navodnih velikih investicija - otvaranja mostova, najava renoviranja parkova, asfaltiranja ulica... Ova vlast koja je za tri godine uspela da asfaltira samo jednu ulicu navodno će tek sada, u poslednjoj godini četvorogodišnjeg mandata, da uđe u neke grandiozne, višemilionske projekte. Mi smo još pre tri godine najavili da vlast u Vranju vodi jednu populističku politiku, bez ikakvog cilja i strategije - rekao je Mihajlović za Vranje News.

Ovaj dan u subotu je obeležen manifestacijom "Defile dečijih osmeha", a u vezi je sa obeležavanjem Nedelje porodice koja pada sredinom maja.

Učestvovao je veliki broj Vranjanaca sa decom, a druženje i zabavu ulepšali su glumci i animatori, uz obilje slatkiša i balona.

Svetski dan porodice, 15. maj, obeležava se širom sveta od 1993. godine, kada ga je Generalna Skupština Ujedinjenih nacija proglasila Svetskim danom porodice sa ciljem da ohrabri zemlje članice da prepoznaju potrebu za osnaživanjem porodice kao institucije.

Najnovije vesti