Dveri Gradskom veću: Bošku Obradoviću specijalno priznanje za Dan grada

Gradski odbor Dveri uputio je dopis Gradskom veću grada Vranja sa predlogom da se Specijalno javno priznanje "31. januar" dodeli lideru te partije Bošku Obradoviću.

- Poštovani, upućujemo vam dopis sa predlogom dodele priznanja "Specijalno javno priznanje 31. januar" predsedniku Srpskog pokreta Dveri Bošku Obradoviću za njegov nemerljiv doprinos u očuvanju ćirilice, kao i istrajnoj borbi za istinu i razotkrivanje lažnih fasada i lažnog prosperiteta lokalne zajednice - naveli su Dverjani.

U obrazloženju predloga navodi se da je "predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović 8. novembra 2019. godine, posetivši naš grad, održao performans prilikom kojeg je na lažnoj fasadi postavljenoj uoči posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, s ciljem prikazivanja lažne slike prosperiteta grada Vranja, ispisao krupnim ćiriličnim slovima reč "bojkot" i zalepio nalepnicu sa tekstom Trg laži Aleksandra Vučića".

- Tom prilikom, Boško Obradović je ne samo dao veliki doprinos očuvanju i promociji ćiriličnog pisma, već je i razotkrio lažnu fasadu i lažnu politiku prosperiteta u režiji Srpske napredne stranke u Vranju, kao i u celoj državi.

Lažna fasada je ubrzo uklonjena, a očekujemo da će se isto dogoditi i sa lažnim reformistima, lažnim borcima protiv korupcije, lažnim doktorima, lažnim patriotama iz Srpske napredne stranke i njenih koalicionih partnera.

Očekujemo i iskreno se radujemo pozitivnom odgovoru na ovaj naš predlog - kaže se na kraju dopisa GrO Srpskog pokreta Dveri.

Iz Gradske uprave Vranja u sredu je saopšteno da je za laureata Specijalnog javnog priznanja "31. januar", koje se dodeljuje povodom Dana oslobođenja Vranja od Turaka, predložen predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, odlukom Komisije za mandatno-imunitetska pitanja, izbor i imenovanje Skupštine grada Vranja.

Kako je obrazloženo, Vučić je predložen "za doprinos razvoju umetničkog stvaralaštva i izgradnji nove zgrade vranjskog Pozorišta Bora Stanković.

Priznanje predviđa diplomu i novčanu nagradu od 100.000 dinara.

Najnovije vesti