Vučiću specijalno priznanje za Dan grada Vranja

Za laureata Specijalnog javnog priznanja "31. januar", koje se dodeljuje povodom Dana oslobođenja Vranja od Turaka, predložen je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, odlučeno je na sednici Komisije za mandatno-imunitetska pitanja, izbor i imenovanje Skupštine grada Vranja na kojoj je usvojena lista kandidata - dobitnika javnih priznanja.

Kako je obrazloženo, Vučić je predložen "za doprinos razvoju umetničkog stvaralaštva i izgradnji nove zgrade vranjskog Pozorišta Bora Stanković.

Priznanje predviđa diplomu i novčanu nagrad od 100.000 dinara.

Za "Javno priznanje 31. januar" u vidu diplome predloženi su i Humanitarno udruženje "Koce zauvek", za doprinos u društvenom i humanitarnom radu, KK "Panteri", za razvoj i unapređenje sporta u gradu i Umetnički ansambl Stanislav Binički, za doprinos razvoju kulturnog stvaralaštva.

Za "Javno priznanje 31. januar" u vidu diplome sa novčanim iznosom od 50.000 din predloženi su Goran Spasić, policijski službenik PU Vranje, za izuzetne rezultate u oblasti zaštite i bezbednosti građana, Ivana Vučković, profesorka razredne nastave, za izuzetne rezultate u vaspitno-obrazovnoj oblasti i Slobodan Mitrović, prvi kustos pedagog u Muzej kući Bore Stankovića, za doprinos u očuvanju i zaštiti kulturnih dobara i razvoja i unapređenje kulture grada.

Konačnu odluku o dobitnicima najviših gradskih priznanja doneće odbornici Skupštine grada na sednici u petak 24. januara.

Najnovije vesti