Dvadeset novozaraženih u Vranju za dan, u bolnici 28 kovid pacijenata

Dvadeset novozaraženih koronavirusom, jednog više nego dan ranije, imalo je Vranje u protekla 24 sata, saopšteno je u petak ujutro iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Prema statistici za poslednji dan na kovid 19 testirano je 268 osoba (dan ranije 242) sa teritorije Pčinjskog okruga (Vranje, Vranjska Banja i još šest opština) i utvrđeno da je 37 (dan ranije 35) zaraženo koronavirusom.

To daje procenat zaražavanja od 13,8 za razliku od prethodnog dana kada je bio 14,4.

Posle Vranja najveći broj novozaraženih u protekla 24 sata imao je Vladičin Han - 7 (dan ranije jednog).

Sledi Surdulica sa 5, Bosilegrad i Bujanovac sa po 2 i Preševo sa jednim novozaraženim za dan.

U Trgovištu nije bilo novih slučajeva zaražavanja.

Preminulih kovid pozitivnih pacijenata, koji se nalaze na bolničkom lečenju, na području Vranja i okruga u protekla 24 sata nije bilo.

ATD: Više od 30 odsto zaraženih među testiranima

Ukupan broj pregleda u kovid ambulanti vranjskog ATD-a u protekla 24 sata bio je 90 (dan pre 97) - od toga 44 prva (dan pre 29), dok su ostali bili kontrolnog tipa, saopšteno je u petak iz ZC Vranje. Antigenski je testirano 48 pacijenata (juče 30) od kojih je 15 (juče 11) bilo pozitivno na kovid-19. To daje procenat zaražavanja od 31,2 (juče je iznosio 36,6 odsto).

Trenutno se od korone na Odeljenju Psihijatrije, jedinoj kovid bolnici Vranja, bolnički leči 28 pacijenata, jedan manje nego dan pre.

Svi su pozitivni na koronavirus i imaju upalu pluća.

Na kiseoniku je 16 pacijenata, jedan manje nego prethodnog dana.

U protekla 24 sata nije bilo prijema, a samo jedan pacijent otpušten je radi transporta u Kruševac.

Jedno novozaraženo dete

Jedno od dvadesetoro antigenski testiranih deteta u Dečjoj kovid ambulanti bilo je pozitivno na koronavirus u protekla 24 sata. Predškolskog je uzrasta. U ovoj ambulanti je za dan obavljeno 28 pregleda (dan ranije 11), a 25 su bili tzv. prvi. Na odeljenju Pedijatrije vranjske bolnice obavljen je 31 pregled (dan ranije 33) u poslednja 24 sata. Tamo nije bilo pozitivnih testova na koronu, ni transporta ka tercijarnim ustanovama.

Najnovije vesti