Dvadeset jedan novozaraženi u Vranju za dan, u bolnici četiri prijema

Virusom kovid-19, prema statistici za protekla 24 sata, zarazio se 21 stanovnik Vranja, 10 više nego dan pre, saopšteno je u sredu iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Na području Pčinjskog okruga (Vranje, Vranjska Banja i još šest opština) testirane su za dan ukupno 244 osobe (dan pre 232) i analize su pokazale da je 37 (dan ranije 33) inficirano koronavirusom.

Posle Vranja najviše novozaraženih imali su Vladičin Han i Surdulica - po 5.

Po 2 novozaražena imali su Bujanovac, Bosilegrad i Preševo.

U Trgovištu nije bilo novih slučajeva zaražavanja u protekla 24 sata.

ATD: Trećina testiranih pozitivni na koronu

U kovid ambulanti ATD-a u Vranju obavljena su za dan ukupno 84 pregleda (dan ranije 87) - 38 su bili tzv. prvi (dan ranije 36), dok su ostali bili kontrolnog tipa. Na antigenskom testiranju od 41 testa (dan ranije 43) njih 15 (juče 6) je bilo pozitivno na virus kovid-19. To daje procenat zaražavanja od 36,6 dok je dan ranije iznosio 13,9.

Na Odeljenju psihijatrije vranjske bolnice, jedinom koje zbrinjava kovid pacijente, trenutno se leči 21 osoba, 3 više nego dan pre.

Sve su pozitivne na koronavirus i imaju upalu pluća.

Kiseoničku potporu zbog otežanog disanja koristi 13 pacijenata, isti broj kao juče.

U protekla 24 sata u ovoj bolnici zabeležena su 4 nova prijema, a jedan pacijent otpušten je zbog transporta u Kruševac.

Preminulih u tom periodu nije bilo.

Petoro novozaražene dece

U Dečjoj kovid ambulanti u protekla 24 sata urađeno je ukupno 28 pregleda (dan ranije 31) - 23 su bili tzv. prvi, a preostali kontrolni. Na kovid 19 za dan su testirana 22 deteta i petoro je bilo pozitivno na virus kovid-19 (dan ranije samo jedno). Troje su predškolskog, a dvoje školskog uzrasta.

Najnovije vesti