Dvadeset godina zatvora okrivljenom za ubistvo na Pržaru

Ivan Mihajlović (33) iz Vranja, okrivljen za krivično delo teško ubistvo na štetu Voje Spasića u Hotelu Pržar 25. novembra 2017, osuđen je nepravnosnažnom presudom na dvadeset godina zatvora, saopšteno je u utorak iz Višeg suda u Vranju.

Njega je Više javno tužilaštvo prethodno optužilo za krivično delo "teško ubistvo", iz člana 114, stav 1, tačka 3. Krivičnog zakonika, kao i za krivično delo "nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija" (član 348, stav 4, u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika.

Kako je saopšteno, ukolio bi presuda postala pravnosnažna u odmerenu zatvorsku kaznu bilo bi uračunato vreme koje je okrivljeni proveo u pritvoru Okružnog zatvora u Vranju.

Podsećanja radi, okrivljeni I.M. došao je 25. novembra 2017. godine ispred Hotela Pržar svojim vozilom marke BMW crne boje, parkirao se i uputio ka glavnoj sali hotela gde se održavala proslava.

U optužnom aktu piše da je počinio ubistvo "sa namerom da iz bezobzorne osvete liši života Spasić Damira, zato što ga je on u ranijem periodu navodno proganjao, tukao i jurio automobilom da ga pregazi, zbog čega je dobio fobiju od Damira".

- Kada je ušao u hol Hotela (Pržar, p.a) kod ulaznih vrata naišao je na pokojnog Spasić Voju, istog zamenio sa Damirom, i iz pištolja marke "crvena zastava" PARA M-70, kalibra 9 milimatara, koji je suprotno odredbama člana 5 Zakona o oružju i municiji neovlašćeno nosio u desnoj ruci, bez isprave nadležnog organa, ispalio osam metaka u Spasić Voju, od čega pet metaka u grudni koš, jedan u desnu nogu, jedan u desnu ruku i jedan u glavu usled čega je ovaj preminuo na licu mesta.

Doveo je u opasnost život S.S, koji je stajao pored Spasić Voje, a potom napustio mesto događaja i otišao svojoj kući, pri čemu je bio svestan zabranjenosti dela i hteo njegovo izvršenje - navodi se u optužnici.

Ispovest Damira Spasića, brata ubijenog Voje, datu Vranje News-u u julu 2018. godine možete pročitati ako kliknete na link ispod.

Najnovije vesti