Dva preminula za dan u kovid bolnicama u Vranju

Dva preminula imalo je Vranje među hospitalizovanim kovid pacijentima Zdravstvenog centra (ZC) u poslednja 24 sata, saopšteno je u nedelju iz PR službe ZC.

Dan ranije Vranje je imalo tri, a u poslednja četiri dana ukupno 10 osoba izgubilo je bitku sa koronom u kovid bolnicama.

Na bolničko lečenje zbog korone u poslednja 24 sata primljena su 3 nova pacijenta (dan ranije 5), a otpuštena 2 (dan ranije 5), saopšteno je iz vranjskog Zdravstvenog centra.

Jedan pacijent transportovan je za Kruševac.

U dve kovid bolnice ZC (Psihijatrija i Stara hirurgija) hospitalizovana su trenutno 72 pacijenata, 2 manje nego prethodnog dana.

Svi trenutno hospitalizovani pozitivni su na koronavirus i imaju upalu pluća.

Broj pacijenata na kiseoniku je 50, pet manje nego juče.

U kovid bolnicama je 86 slobodnih mesta, 2 više nego juče.

Na bolničkom lečenju zbog kovida, prema informacijama iz ZC Vranje, nema dece.

ATD: Procenat zaražavanja veći za 14,3 odsto

U kovid ambulanti ATD-a u Vranju, prema statistici za subotu, obavljeno je ukupno 188 pregleda (dan pre toga 229), od čega 74 prva (prethodnog dana 78) dok su preostali bili kontrolni, saopštavaju iz ZC Vranje. Urađen je 81 antigenski test (dan pre 96) od kojih su 32 (dan ranije 25) bili pozitivni na koronavirus. Procenat zaraženih u odnosu na broj antigenski testiranih iznosi 39,5 i veći je za 14,3 odsto nego prethodnog dana kada je iznosio 25,2.

Najnovije vesti