Druga pobeda surduličkih košarkaša: Radnik – Napredak 102:81

Vranje/Surdulica - Košarkaši Radnika ostvarili su drugu pobedu u šampionatu Druge nacionalne lige Srbije, pošto su u 2. kolu, u Hali sportova u Surdulici, porazili nekadašnjeg KLS ligaša Napretka iz Aleksinca rezultatom 102:81 (poluvreme 58:38).

Od samog početka domaći igrači su diktirali tempo igre, ne dajući gostima ni promil šanse.

Napredak je vodio samo sa 2:0 na početku meča, a sve ostalo je bilo na strani košarkaša Radnika.

Preciznost u šutu za dva poena od 73,8 posto u odnosu na goste sa 58,1 i 9 uhvaćenih lopti više u odbrani i u napadu, samo pokazuju da su surdulički košarkaši bili dominantni tokom čitave utakmice.

Briljirao je Martin Nikolov, najefikasniji na utakmici sa 20 poena.

Jedan manje dao je centar Simović, dok su dvocifreni bili Nešić, Bogdanović i Popović.

Ton igri Radnika i ovoga puta davali su oni najiskusniji - kapiten Mukanović i krilo Stanković, a odlični su bili i Mirović, Radulović, Milovanović, Nikolić i Katić.

Radnik – Napredak (Aleksinac) 102:81
(28:22, 30:16, 22:28, 22:15)

Hala sportova u Surdulici
Gledalaca: 500
Sudije: Radosavljević (Kragujavac), Milićević (Kruševac), Ilić (Kruševac)

KK Radnik: Nešić 15, Mukanović, Radulović 5 (1), Nikolov 20, Milovanović 3 (1), Katić, Bogdanović 13 (3), Nikolić 2, Stanković 8 (2), Popović 10, Mirović 7, Simović 19 (1).

KK Napredak: Nikolić, Raičević 23 (4), Mrđen, Petrović V. 24 (4), Miladinović 10, Trenčić 2, Petrović A., Šević 14, Mitrović 8, Kostić.

Igrač utakmice: Martin Nikolov (Radnik)

Sportski direktor Radnika Peđa Popović izjavio je za Vranje News nakon utakmice da je njegova ekipa ostvarila rutinsku pobedu, do koje su došli "lakše od očekivanog".

"Napredak nas je u prošloj sezoni pobedio u Surdulici, pa smo se s pravom pribojavali ovog susreta.

Međutim, naši momci su odigrali odlično i pobeda nijednog momenta nije dolazila u pitanje.

Raduje to da su svi igrači, starteri i oni koji su ulazili sa klupe, pokazali da mogu da drže ritam utakmice i da se to ne oseća u igri našeg tima.

Mi smo prilikom formiranja tima birali takve igrače, koji su mladi, ali vrlo perspektivni.

Oni, uz prekaljene asove Mukanovića, Stankovića i Simovića, mogu da napreduju i pobeđuju.

Bitna nam je sledeća utakmica u Beogradu sa ekipom Žitko Basketa, jer bismo se pobedom približili cilju u ovom šampionatu, a to je ulazak u plej of Druge nacionalne lige Srbije", kazao je Popović za naš portal.

Radnik je u Grupi B trenutno u vrhu tabele.

U trećem kolu gostovaće Žitko Basketu u Beogradu.

S. Nikolić

Prva pobeda hanske Morave

Prvu pobedu ostvarili su u ovoj ligi košarkaši Morave iz Vladičinog Hana. Oni su na svom parketu pobedili Klik iz Arilja rezultatom 68:49 (20:15, 23:12, 15:17, 10:4). Kvalitetnija ekipa Morave nije dozvolila dugogodišnjem članu Druge lige da napravi iznenađenje u Vladičinom Hanu. Morava je vodila od početka utakmice i pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. U trećem kolu Morava će biti gost ekipi Star u Novom Sadu.

Najnovije vesti