Drobnjak predlaže poskupljenje putarine

Vranje - Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak najavio je u ponedeljak da će od Vlade Srbije tražiti da poveća cenu putarina za pet ili šest odsto.

Drobnjak je gostujući na TV Prva rekao da to poskupljenje putarina za vozače ne bi bilo veliko, a Putevi Srbije bi imali na raspolaganju više novca za održavanje i obnovu putne mreže.

- Putevi Srbije bi mogli više da pomognu u održavanju saobraćajnica koje su u nadležnosti lokalnih samouprava - rekao je Drobnjak.

Кomentarišući izveštaj Državne revizorske institucije (DRI) u kojme je navedeno da on ne može da bude šest godina u statusu v.d. direktora, Drobnjak je rekao da je na Vladi da pokrene proceduru za izbor novog direktora.

Kazao je da je već trinaest godina na čelu Puteva Srbije, kao i da je imao odličnu saradnju sa svim dosadašnjim ministrima u tom resoru.

Istakao je da je tokom tih trinaest godina obnovljeno ili izgrađeno oko 10.000 kilometara puteva, ne računajući izgradnju novih autoputeva.

Komentari

Путарину,углавном,плаћају мученици из провинције јер за СВЕ мора да се иде у ДРЖАВУ Београд. Најмање ће да кошта ситуиране Београђане,а највише сиромашни југ земље.Срамота!!!

Najnovije vesti