Dragana Cvetković: Vučićevo pismo uznemirilo mene i moju porodicu

Mene i moju porodicu veoma je uznemirilo predizborno pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića mom umrlom ocu, saopštila je Dragan Cvetković, koja već nekoliko godina vodi borbu da dokaže da je, zahvaljujući falsifikovanom potpisu njenog oca na jedan dokument, omogućena kupovina dela dvorišta škole u Vranjskoj Banji za potrebe izgradnje porodične kuće narodnog poslanika Slaviše Bulatovića (SNS).

"Predsednik Srbije mom mrtvom ocu zahvaljuje za beskrajno stpljenje tokom godina, jer penzije nisu rasle kao plate i poručuje mu da će dobiti povišicu od 20.000 dinara, te da mu je cilj da do kraja 2024. prosečna penzija bude 450 evra.

Nažalost, moja porodica nije jedina koja je uznemirena ovim sramnim, beskrupuloznim postupkom.

Ni posle petnaest meseci nema odgovora na pitanje - zašto sam uhapšena u Predsedništvu Srbije prošle godine kada sam želela da ukažem na slučaj sa falsifikovanjem potpisa i ko je želeo da me proglasi psihijatrijskim slučajem?

Osim što podanike štiti od krivične odgovornosti, Vučić šalje predizborna pisma zahvalnosti mrtvim ljudima i krši svaki kodeks ljudskosti, ne zakona, koji u Srbiji, trenutno, ne postoji.

Da je suprotno, Jovanjica, Krušik, dvominutni snimak s naplatne rampe kod Doljevca i još mnoga duga krivična dela dobila bi epilog", navodi Cvetkovićeva u pismu medijima.

Ona podseća da je sedam zvaničnih dopisa s medicinskom dokumentacijom svog oca, falsifikovanim potpisom i lažiranom izjavom, poslala predsedniku Srbije na Andrićev venac.

"Izveštaji tužilaštva i policije potvrđuju da je mom ocu falsifikovan potpis i lažirana izjava, dok je primao hemioterapiju", navodi Dragana, podvlačeći i da je, što se nje tiče, "počinilac poznat".

"Predsednik Srbije prstom mrdnuo nije u vezi sa dokumentacijom koju sam mu dostavila", konstatuje Cvetkovićeva, uz napomenu niko u vezi sa ovim postupkom ne da nije kažnjen, već je i nagrađen.

"Da li je u pravno uređenoj državi takvo nešto moguće, npr. u Švajcarskoj ili bilo kojoj zemlji Evropske unije?

Ubeđena sam i verujem da će za nanetu bol i zlo meni i mojoj porodici i građanima Srbije jednog dana neko biti izveden pred lice pravde", zaključuje Cvetkovićeva u pismu medijima.

Komentari

Da li treba da nas čudi takvo odsustvo obaveštenosti, a kamoli empatije u političkom zverinjaku? Pa nikako! Takvo ponašanje prorekao je apostol Pavle kada je govorio o poslednjim danima sveta kakvog poznajemo. Zapisao je između ostalog i ovo:,,Ljudi će biti sebični, pohlepni za novcem, hvalisavi, oholi, hulnici, nezahvalni, neverni,  bezosećajni prema drugima, nespremni za bilo kakav dogovor, klevetnici, bez samosavladavanja, okrutni, bez ljubavi prema dobroti,  izdajnici, tvrdoglavi i ponosni.'' (2.Tim.3:1-5). Da li je Pavle preterao?

Najnovije vesti