Dr Nele Karajlić i Osiromašeni uranijum protutnjali Vranjem FOTO/VIDEO

Ovogodišnje svečanosti povodom Dana grada okončane su sjajnim nastupom dr Neleta Karajlića i benda Osiromašeni uranijum u Hali sportova u Vranju.

Nažalost brojnost publike bila je obrnuto proporcionalna kvalitetu zvuka i količini energije koja je u petak uveče dolazila sa bine.

No, to dr Neletu i drugarima nije smetalo da naprave sjajnu atmosferu među malobrojnom publikom, tek nešto više od 1.000 fanova.

Nele se držao proverenog i publici najbliskijeg repertoara, podsećajući na dane slave kultnog "Zabranjenog pušenja".

Sa bine su se čuli najveći hitovi kultnog sarajevskog sastava tzv. "novog primitivizma" - "Šeki is on the Road Again", "Stanje šoka“, "Hadžija ili bos", "Ibro dirka", "Djevojčice kojima miriše koža", "U lošoj formi sam", "Dan Republike", "Nedelja kad je otišo Hase", "Pišonja i Žuga", "Guzonjin sin", "Ženi nam se Vukota", "Zenica blues"...

Kroz binu je ove večeri prošlo više Vranjanca, uglavnom mladih, kojima je dr Nele pružio priliku da zajedno s njim otpevaju nekoliko najvećih hitova "Pušenja".

Bend je na zahtev publike vraćen na bis gde su ponovili numeru "Hadžija ili bos".

Karajlić je u Vranju najavio izlazak novog albuma.

OSIROMAŠENI URANIJUM

Osiromašeni uranijum sastavljen je od sjajnih muzičara koji su u Vranju pokazali da Nele, pored toga što odlično zna šta radi, i te kako ume da odabere mlade saradnike. Pored Ivana Zoranovića Kize, vrsnog gitariste, u širim muzičkim krugovima poznatog kao čovek koji svira nekoliko instrumenata i koji sa svim tim instrumentima može sve, bend čine Aleksandar Crnatović (bas), Vladimir Đedović (klavijature) i Igor Jovčić (bubanj).

PROFIL

Nenad Janković (Sarajevo, 11. decembra 1962), poznatiji po svom nadimku dr Nele Karajlić, jugoslovenski je i srpski rok muzičar, kompozitor, glumac, pisac i nekadašnji televizijski režiser u Jugoslaviji. Rođen je i živeo je u Sarajevu. Tokom 1980-ih godina bio je poznat kao pevač grupe "Zabranjeno pušenje", glumac i pisac u televizijskoj seriji Top lista nadrealista. Osnivač je pokreta Novog primitivizma. Aprila 1992. godine, usled izbijanja rata u Bosni i Hercegovini, izbegao je u Beograd, gde je s novom postavom nastavio rad grupe Zabranjeno pušenje. Komponovao je muziku za film Emira Kusturice "Crna mačka, beli mačor" iz 1998. godine. Takođe je komponovao, ali i napisao scenario, režirao i glumio u seriji "Složna braća" 1995. Potom je bio glumac, reditelj i koscenarista serije Nadrealna televizija. Napisao je 2014. godine knjigu "Fajront u Sarajevu", a 2018 godine knjigu "Solunska 28" i potpisao ih pseudonimom dr Nele Karajlić. Napisao je knjigu "FBI -Dosije Tesla", krimi priču u stihu, po kojoj je 2016. izveden pozorišni multimedijalni performans u Beogradu, Novom Sadu i Banjaluci.

Wikipedia

Komentari

Meni lično je neshvatljivo da se moji sugrađani nisu udostojili da dodju ili makar prodju na koncert na putu do kafane u koju su se uputili petkom uveče!!! Koncert besplatan, zvuk fenomenalan, performans neponovljiv i drugačiji! Pa, naš je Dan grada!

Najnovije vesti