Država odobrila 30 miliona za rekonstrukciju gradskog parka

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija odobrilo je 30 miliona dinara za rekonstrukciju Gradskog parka u Vranju.

Prema rečima gradonačelnika Slobodana Milenkovića ovo je “veoma značajan projekat za naš grad”.

- Gradske službe na vreme su pripremile svu potrebnu projektno-tehničku dokumenataciju, građevinsku dozvolu i projekat za izvođenje radova, za šta je iz budžeta grada izdvojeno oko 2 miliona dinara.

Zahvaljujući tome, kao i razgovorima koji su vođeni u prethodnom periodu sa ljudima iz ministarstva i potpredsednikom Vlade i ministrom Rasimom Ljajićem obezbeđena su ova važna sredstva za realizaciju projekta - istakao je Milenković.

Rekonstrukcija parka u prvoj fazi podrazumeva izgradnju vodovodne, fekalne i atmosferske mreže, izgradnju elektro i video intalacija, tehničku opremu fontane i izgradnju automatskih sistema zalivanja, kao i parterno i spoljno uređenje parka.

- Gradski park je jedan od najstarijih parkova u Srbiji, zato je cilj da se očuva kako estetska, tako i ekološka vrednost.

Imajući u vidu, da u gradu nema dovoljno uređenih prostora, projektom će se dobiti uređena celina, koja će dati poseban doprinos u pogledu unapređenja turističke ponude grada, ali će na taj način biti i obnovljena zelena oaza u srcu našeg grada, na zadovoljstvo svih naših sugrađana -, dodao je gradonačelnik.

Ukupna vrednost projekta je 134 miliona dinara.

U prvoj fazi biće uloženo 43 miliona dinara, od čega Ministarstvo učestvuje sa 30 miliona, a Grad sa 13 miliona dinara.

Najnovije vesti