Dopisnik Danasa Vojkan Ristić tvrdi da mu trener Dinama Antić preti

Posle petog uzastopnog poraza, u kome je Dinamo na gostovanju u Beogradu protiv Voždovca doživeo poraz od 2:0 (0:0), fudbalska javnost u Vranju upitala se hoće li trener prvog tima Dragan Antić podneti ostavku, piše dnevni list Danas.

U istorijskoj sezoni, klub iz Vranja nanizao je pet poraza sa gol razlikom 1:11.

Posle petog poraza, kako se navodi u tekstu, u više navrata stalni dopisnik Danasa iz ovog grada Vojkan Ristić pokušao je da stupi u kontakt sa predsednikom i trenerom Dinama Draganom Antićem.

U telefonskom pozivu novinaru Danasa, Dragan Antić (u tekstu se potencira da je član SNS-a, da je njegov stariji sin kapiten tima, a mlađi sportski i direktor marketinga), Ristić navodi da je Antić uvredljivo odreagovao na legitimno pitanje: Hoće li podneti ostavku na mesto trenera posle neuspeha kluba u Super ligi?

- Zapretio je prozivajući mene kao plaćenika nekih ljudi iz Surdulice - kaže novinar Danasa Vojkan Ristić, navodeći da je zbog „pretećeg tona razgovora prekinuo telefonsku vezu“.

U međuvremenu, stigla je SMS poruka u kojoj Antić, prema navodima teksta, novinaru Danasa poručuje, citat:

- Nemoj više da si mi se javio u životu. Te seljačke priče prodaj drugom.

Tim ljudima što ti daju informacije i lovu poruči da sam ja ovo stvorio i neće oni doći u klub, ni preko tebe, ni preko bilo koga drugog makar mi ne uzeli bod.

To im poruči i mnogo si me razočarao kao čovek, jer dobro znaš ko sam i šta sam činio za klub i koliko smo uložili truda, nerava i vremena.

A, to da li dolazi od sektaša ili onih koji ti daju neki dinar iz Surdulice, kaži da mogu svi zajedno da ga duvaju, ali i ti previše izmišljaš, i nemoj ti da me braniš molim te nikako, jer me niko nije branio pedeset pet godina.

Sve sam stekao sam i imam toliko da mogu i praunuci da žive i troše.

Zato i niko neće doći da živi na grbači i da krade od Dinama“ - prenosi Antićevu SMS poruku dnevni list Danas.

Usledila je, kako se tvrdi u tekstu, još jedna SMS poruka na mobilni telefon novinara Danasa, u kojoj ga Antić podseća „šta je sve uradio za Dinamo kao klub i grad u celini“.

Kao član vladajućeg SNS-a u Vranju, piše Danas, Dragan Antić (55) se u više navrata sukobljavao sa predstavnicima gradske uprave, koji su odbijali da izdvoje sredstva iz budžeta Vranja zbog „nekorektne dokumentacije o pravdanju finansijskih sredstava kluba u Prvoj ligi Srbije“.

Antić je to demantovao, a potom je kako je lokalnoj javnosti predočio, bio na „specijalnom sastanku“ kod predsednika Aleksandra Vučića, koji je potom obezbedio sponzora, Kompaniju MTS, i najavio izgradnju još jednog, trećeg po redu stadiona u Vranju na kome bi igrao Dinamo, navode iz Danasa.

- Zaposleni u klubu dobili su sve zaostale zarade, ali je evidentirano, kako u klubu kažu, „angažovanje lica iz Beograda koja se vezuju za netransparentno fudbalsko vreme“, „FK Obilića“ i vremena vladavine Željka Ražnatovića Arkana i Svetlane Ražnatović.

Generalni sekretar FK Dinamo Bratislav Vučković upitan da prokomentariše angažovanje „potpuno nepoznatih lica, kojima se isplaćuje novac sa računa kluba“, zamolio nas je kulturno da o svemu pitamo „glavnog čoveka Dragana Antića“ - piše u tekstu beohradskog dnevnog lista.

Najnovije vesti