Duronjić odgovorio Antiću na optužbe za rasizam: Trener Dinama laže

Fudbaler Voždovca Borko Duronjić negirao je optužbe trenera vranjskog Dinama Dragana Antića Recka da je tamnopute fudbalere vranjskog kluba, na utakmici Voždovca i Dinama u subotu, nazvao "majmunima".

- To je apsolutna laž.

Nikoga nisam provocirao i vređao - kazao je Duronjić za Mondo.

Duel petog kola Superlige Srbije između Voždovca i Dinama završen je pobedom "zmajeva", ali i incidentom koji je izbio po završetku utakmice.

Nakon svađe u kojoj su učestvovali igrači oba tima, trener gostujuće ekipe Dragan Antić Recko, koji je i sam ušao u polemiku sa klupom Voždovca, izneo je teške optužbe na račun fudbalera Voždovca Borka Duronjića.

- Celu utakmicu je mali provocirao i vređao mene i moje crnce, nazivao ih je majmunima - rekao je Antić na konferenciji za novinare posle meča, optuživši tako Banjalučanina u dresu Voždovca za rasizam.

- Nisam imao nikakav kontakt sa tamnoputim igračima Dinama, nisam ništa tako rekao, niti bi mi palo na pamet.

Igrao sam protiv dosta tamnoputih igrača i nikada ih ne bih vređao.

Pitajte i fudbalere Dinama, oni su bili tu - rekao je Antić.

On je potom objasnio kako je došlo do incidenta posle meča, te istakao da je trener gostujuće ekipe Dragan Antić hteo da se tuče sa fudbalerima Voždovca.

- Jedan igrač Vranja je otišao kod naših navijača i provocirao ih, ja sam otišao tamo sa svojim saigračima da zaštitim naše navijače.

Niko nema pravo da ih vređa, oni su platili kartu da nas bodre, a ne da ih neko vređa.

Pomerio sam tog dečka i rekao mu nemoj to da radiš, a on me pljunuo.

Nakon što me uhvatio za vrat, ni ja nisam mogao više da se suzdržim, ali nisam ga ni udario, niti sam njihovom treneru Antiću rekao nešto.

On je mene vređao, hvatao za vrat, hteo je da se obračuna sa nama - rekao je Duronjić.

U njegovu zaštitu odmah po završetku meča na konferenciji za novinare stao je njegov trener Branko Vojinović, rekavši da je siguran da Duronjić nije vređao tamnopute fudbalere Dinama.

- Ne znam zašto je Antić to rekao, da li je to neka njegova osveta nama, da li je hteo da mi napakosti, nemam stvarno potrebu da se raspravljam s njim.

Ako je iko vređao te momke to je on, pa on ih je nazvao "crncima" - istakao je Duronjić.

Najnovije vesti