Donacija CDI kao podrška obolelima od korone u Vranju

Centar za društvene integracije (CDI) realizovao je akciju "Niste sami, mi smo uz vas", s ciljem pružanja podrške obolelima od koronavirusa u Vranju, ali i zdravstvenim radnicima koji se svakodnevno bore za njihove živote.

U periodu od 1. novembra do 25. decembra aktivisti CDI prikupili su pomoć u vrednosti 726.000 dinara, a donatori su bili humani ljudi, preduzeća i institucije.

Volonteri CDI napravili su paketiće za obolele u kojima se, pored ostalog, nalaze i poruke podrške, ohrabrenja i želje za brže ozdravljenje.

Poruke su slali građani elektronskom poštom i preko sandučića specijalno namenjenih za tu svrhu koji su bili postavljeni na pet lokacija u gradu.

Poslate su 243 takve poruke, od kojih je 200 odštampano.

Paketi pomoći uručeni su u sredu menadžmentu Zdravstvenog centra Vranje, zaduženom za podelu ove pomoći pacijentima obolelim od virusa COVID-19.

Akciji se odazvalo 47 pojedinaca, kompanija, NVO, preduzetnika i drugih institucija iz Vranja, Vranjske Banje, Niša, Leskovca, Beograda, Surdulice, Novog Brda, Preševa, Svilajnca i Vršca.

- Svima njima se ovim putem javno zahvaljujemo na učešću - poručili su iz CDI.

Projekat "Niste sami – mi smo uz vas" podržala je Fondacija Ana i Vlade Divac, koja predvodi Koaliciju za dobročinstvo, u okviru konkursa "Slavimo filantropiju".

Najnovije vesti