Dom zdravlja: Vakcinišite decu MMR vakcinom, potpuno je bezbedna

Iz Doma zdravlja u Vranju saopšteno je da ova zdravstvena ustanova organizuje "imunizaciju propuštenih godišta vakcinom protiv malih boginja, zaušaka i crvenke (MMR vakcinom).

"Primarna vakcinacija protiv malih boginja, zaušaka i rubele sprovodi se kod dece od navršenih 12 meseci jednom dozom kombinovane žive vakcine protiv malih boginja, zaušaka i rubele – MMR vakcina (M-M-R-VaxPRO) i treba je sprovesti pravovremeno do navršenih 15 meseci života.

Revakcinacija (druga doza) protiv malih boginja, zaušaka i rubele sprovodi se primenom MMR vakcine (M-M-R-VaxPRO) pre upisa u prvi razred osnovne škole, a izuzetno u toku prvog razreda osnovne škole.

Neimunizovana i nepotpuno imunizovana lica (izuzev onih kod kojih postoje trajne kontraindikacije) treba da se vakcinišu nedostajućim dozama MMR vakcine do navršenih 18 godina života, a prema epidemiološkim indikacijama i kasnije.

Minimalni razmak između davanje dve doze MMR vakcine iznosi četiri nedelje.

Vakcina se daje godinama i potpuno je bezbedna.

Odvedite svoje dete kod njegovog izabranog lekara, vakcinišite ga i sprečite da se razboli.

Sprečite tako pojavu epidemije i nemilih događaja", poručuju iz Doma zdravlja u Vranju.

Imunizacija se sprovodi svakog radnog dana od 7 do 20 časova.

Ova vakcinacija u vranjskom zdravstvu sprovodi se u saradnji sa Svetskom zdravstvenom organizacijom (SZO), Institutom za javno zdravlje Srbije i Zavodom za javno zdravlje Vranje.

Najnovije vesti