Dokument 2019' od 22. decembra u Pozorištu Bora Stanković

Šesnaesti međunarodni festival dokumentarnog filma "Dokument 2019" biće održan u Vranju od 22. do 24. decembra, potvrdio je za Vranje News organizator festivala Slađan Stojanović.

"Dokument" će se održati pod pokroviteljstvom Grada Vranja, a u organizaciji udruženja "Dokument 06", Pozorišta Bora Stanković i Dopisništva RTS-a.

Sve projekcije biće u sali vranjskog pozorišta.

U nedelju 22. decembra /velika scena pozorišta) u 20 časova festival će otvoriti Speleonaut/Pod kamenim nebom u režiji Sonje Đekić (Srbija).

IStog dana na program uće biti Ti si Alef u režiji Sonje Rizoske Jovanovske iz Severne Makedonije, a potom Kude je taj Niš - Palilulo pozdravio te Čokalija u režiji Vladimira Ristića (Srbija).

Veče će završiti In manus tuas/U tvojim rukama u režiji Milana Majara iz Bosne i Hercegovine.

U ponedeljak 23. decembra (mala scena pozorišta) od 20 časova na programu će biti film Svedok jednog vremena u režiji Igora M. Toholja (Srbija); Sakreštan u režiji Luke Klapana (Hrvatska); Ratnici, Duhovnici, Rabotnici u režiji Radicae Smiljković i Bojana Vorkapića (Srbija), Živa crkva u režiji Dejana Vučenovića (Srbija); Žuti autobus u režiji Radmile Vulićević (Srbija) i Naser u režiji Biljane Dulović, Mateje Raičkovića i Ilke Hadžikadrija (Crna Gora).

U utorak 24. decembra (mala scena pozorišta) od 18 časova biće prikazani Prelazak u režiji Slađana Stojanovića (Srbija), Kartoline u režiji Igora Bezinovića, Hrvoslava Brkušića, Katerine Dude, Ivane Pipal, Darovana Tušeka i Ante Zlatka Stolice (Hrvatska) i Ako je rak, nije lav u režiji Radomirke Siljanoski (Srbija) koji će i zatvorit festival.

Ulaz na sve projekcije biće slobodan.

Najnovije vesti