Doktoru, direktoru i učenici priznanja za Dan Vranjske Banje

Vranje - Specijalno javno priznanje 26. januar povodom godišnjice oslobođenja Vranjske Vanje u vidu diplome dodeljeno je doktoru Vladanu Stojilkoviću, specijalisti pneumoftiziologije iz banje, Javno priznanje 26. januar Goranu Petroviću, direktoru JP Novi Dom Vranje, kao i Anastasiji Jaćimović, učenici generacije OŠ Pedrag Devedžić u lanjskoj školskoj godini.

U utorak je svečanom sednicom skupštine opštine i dodelom najviših priznanja obeležena 143. godišnjica oslobođenja Vranjske Banje od Turaka.

Predsednik gradske opštine Dragan Sentić potencirao je infrastrukturni i razvoj Banje u poslednjih godinu dana i podsetio na stradanja banjskog stanovništva u borbi protiv Turaka.

Čestitajući Dan gradske opštine gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković istakao je značaj obeležavanja ovog datuma "kojim slavimo slobodu, ali i odajemo poštu precima".

On je dodao da će, kao i do sada, Grad Vranje pružati bezrezervnu podršku Gradskoj opštini Vranjska Banja "da istraje u namerama da Banja postane moderno lečilište i, osim domaćih, privuče i strane turiste".

- Uspešno smo privatizovali Stacionar za banjsko lečenje i prodali hotel Železničar koji će, verujemo, nakon rekonstrukcije zablistati novim sjajem, a Vranjska Banja zauzeti značajno mesto na mapi banjskog turizma u lečenju i rehabilitaciji pacijenata.

Rešavali smo putnu infrastrukturu, završili toplifikaciju centralnog dela Vranjske Banje, započeli projekat rekonstrukcije i energetske sanacije objekta vrtića ,,Bambi'' i priveli kraju izgradnju šetališta - rekao je Milenković.

Na svečanosti je prikazan i film o Vranjskoj Banji između dva januara.

Najnovije vesti