Doktor Ilić: Vakcinacija jedini put da zauzdamo koronu u Vranju

Doktor Bojan Ilić, koji u kovid sistemu Zdravstvenog centra (ZC) Vranje radi od maja prošle godine, izjavio je za zvaničan sajt da je jedini način i put da se u Vranju izborimo sa virusom kovid-19 masovna vakcinacija.

"Ako građani žele da provedu novogodišnje i božićne praznike sa svojim najmilijima bez zdravstvenih problema sa koronavirusom, treba iskoristiti ovaj period za imunizaciju", navodi Ilić.

On je najvećim delom bio angažovan tokom snažnih talasa zaražavanja u bolnici "Kovid-2", u zgradi Stare hirurgije, dok je manji deo vremena lečio pacijente zaražene korona virusom u bolnici koja se nalazi u zgradi Psihijatrije u okviru Opšte bolnice Vranje.

Od maja ove godine je na specijalističkim studijama za kliničku biohemiju.

Preležao je infekciju izazvanu kovid-19 virusom, vakcinisan je sa dve doze Fajzerove vakcine i shodno pravilima ovih dana primiće i treću, buster dozu Fajzer vakcine.

"Vrlo često kažem da, na žalost, mi sada živimo sa kovidom, ali i kovid živi sa nama.

Mi, zdravstveni radnici smo se najviše nadali da ćemo sa nabavkom vakcina, mogućnošću da možemo da izaberemo vakcinu, vrlo brzo i da se izborimo sa ovom nepredvidivom pošasti.

Vakcinacija i dalje jeste jedina opcija koja će nam pomoći da u bolnicama imamo što manje pacijenata, ali i da konačno zauzdamo pandemiju", istakao je Ilić za sajt ZC.

Naglašava da medicinski radnici koji leče pacijente obolele od ovog virusa u Vranju svoje obaveze obavljaju "savesno, stručno i odgovorno, prateći važeće protokole".

"Dajemo pri tome veliki procenat sebe, svesno stavljajući porodicu i karijeru u drugi plan.

Naši pacijenti osim lečenja i medicinske nege imaju i potreban mir i podstrek za ozdravljenje koji se postiže specifičnim odnosom koji naše medicinsko osoblje svakodnevno gradi sa njima.

Svi mi u kovid sistemu maksimalno smo dostupni tokom 24 sata za naše bolesnike.

Telefon za informisanje članova porodica o stanju pacijenata koji su na lečenju u kovid bolnicama, koji je rukovodstvo Zdravstvenog centra Vranje stavilo na raspolaganje, mnogo olakšava posao zdravstvenim radnicima.

Porodice svakodnevno dobijaju informacije od dežurnih lekara.

Mi, zdravstveni radnici činimo sve da pacijent ode izlečen kući.

Već četiri dana nemamo preminule u kovid bolnicama ZC i naša želja je da tako i ostane", kaže na kraju doktor Ilić.

Najnovije vesti