Do srede rok za uplatu poreza za drugi kvartal

Iz Odseka Lokalne poreske administracije (LPA) Gradske uprave Vranje stiže podsećanje da je sreda 15. maj rok za uplatu obaveza za drugi kvartal godišnjeg poreza na imovinu fizičkih i pravnih lica.

- Redovnim i blagovremenim izmirenjem poreza obveznici izbegavaju gužve prilikom plaćanja, kao i obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja uplata - podsećaju iz LPA.

Za sva sporna pitanja i proveru stanja poreski obveznik se može lično informisati u Gradskoj upravi u Odseku LPA ili putem brojeva telefona 017/402-392, 402-397, 402-331.

Na raspolaganju je i web aplikacija Jedinstvenog informacionog sistema lokalne poreske administracije (lpa.gov.rs).

- Korisnici koji su u prethodnom periodu već registrovani u LPA i imaju otvoreno korisničko ime i šifru mogu pristupiti navedenom portalu.

Novi korisnici nalog za pristup (korisničko ime i šifru) otvaraju u lokalnoj poreskoj administraciji i važi za čitavu teritoriju Republike Srbije.

Nakon brze registracije poreski obveznici dobijaju uvid u kompletne podatke o zaduživanju, na analitičkoj kartici po svim osnovama kojima se duže (u pdf formatu) - navode iz LPA.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Blagi rast korona brojki u okrugu »

Petnaest osoba od 163 testirane bile su pozitivne na koronavirus u Pčinjskom okrugu za dan, pokazuju poslednji podaci Gr...