Disić, Milenković, Zupančić i Kostić ne uzimaju po 100 evra

Generalni direktor Simpa Slađan Disić i funkcioneri grada Vranja - gradonačelnik Slobodan Milenković, gradski većnik za budžet i finansije Bojan Kostić i većnik za privredu Nebojša Zupančić - izjavili su u četvrtak pred novinarima da neće uzeti novčanu pomoć od po 100 evra koju je za svako punoletnu osobu u Srbiji pripremila Vlada Srbije u sklopu finansijskog paketa pomoći.

- Ja se sigurno neću prijaviti za 100 evra, a ne znam šta će uraditi moji saradnici, odluka je na njima i na to ne želim da utičem.

Smatram da je ta pomoć potrebnija drugima, ljudima koji su maksimalno ugroženi, zdravstvu, privrednicima i slično - rekao je Disić.

Gradonačelnik Milenković kazao je da će se odreći 100 evra "jer je državi potrebno ulaganje u zdravstvo i oporavak privrede koja treba da bude zamajac ponovnog razvoja Srbije i Vranja".

Većnik Zupančić je naglasio da "postoji mnogo ljudi u Srbiji kojima će 100 evra više značiti" nego njemu, a većnik Kostić smatra da "svako ko ima stalna i redovna pristojna primanja trebalo da se odrekne pomoći koju je namenila država" zarad ulaganja u infrastrukturne projekte, zdravstvo i sl.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti imaće svi punoletni državljani Srbije koji na dan stupanja na snagu Uredbe (24. april 2020) imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije, sa važećom ličnom kartom.

Najnovije vesti