Direktor CIP-a: Niti sam znao, niti mogu da verujem

Milutin Ignjatović, direktor Saobraćajnog instituta CIP, u izjavi za Insajder kazao je da o dešavanjima zbog kojih su u subotu uhapšeni njegov zamenik i dva predstavnika državnog instituta na čijem je čelu ne zna ništa.

Njegovom zameniku i još jednom predstavniku CIP-a određen je pritvor do 30 dana nakon što su sa uhapšeni zbog sumnje za davanje i primanje mita.

Milutin Ignjatović dodaje da je svog zamenika već smenio.

- Bio je moj projektant, pa sam ga uzeo za pomoćnika, a zatim postavio za zamenika.

Sve drugo što se desilo niti znam, niti sam znao, niti mogu da verujem.

I nemam nikakve druge informacije - rekao je za Insajder Ignjatović.

- Ja sam ga smenio.

Bez obzira na sve, ne znajući šta će biti, da li će ili neće - rekao je Ignjatović.

Podsetimo, zbog sumnje da su počinili krivično delo trgovina uticajem, u vezi sa izgradnjom jeftinih stanova za pripadnike službi bezbednosti, u subotu su uhapšeni zamenik generalnog direktora Instituta CIP i još četiri osobe.

Slobode su lišena i dva predstavnika CIP-a, vlasnik preduzeća Vodogradnja iz Vranja, i direktor ogranka turske kompanije Tasjapi u Srbiji.

Kako je objašnjeno u saopštnju Tužilaštva, službenici CIP-a i direktor firme Tajsapi, čija imena nisu saopštena već samo inicijali, osumnjičeni su da su tražili od vlasnika preduzeća Vodogranja 20.000 evra da bi ga angažovali za podizvođača.

CIP ne donosi odluke o podizvođačima

Milutin Ignjatović naveo je u izjavi za Insajder da, što se tiče posla CIP-a nakon hapšenja, problem ne postoji, jer greška nije napravljena u projektima.

- CIP ne odlučuje koga će neka firma da uzme za podizvođača - kaže Ignjatović.

Tužilaštvo je u subotu saopštilo da je glavni izvođač tzv. "grubih radova", preduzeće Tasjapi, "zaključilo ugovor s preduzećem Vodogradnja kao podizvođačem", iako je drugo preduzeće dalo povoljniju ponudu za snabdevanje betonom.

U saopštenju se navodi i da su službenici CIP-a od takođe osumnjičenog vlasnika Vodogradnje zahtevali novac kako bi uticali na druga službena lica u CIP-u da tokom nadzora na terenu, ne evidentiraju eventualne propuste u kvalitetu betona i izvedenih radova.

CIP je zadužen za nadzor, a tursko preduzeće Tajsapi glavni je izvođač na projektu gradnje stanova, koje će po ceni ispod tržišne moći da kupe pripadnici službi bezbednosti.

Najnovije vesti