Dinamo u subotu sa Jagodinom, Pčinja u nedelju dočekuje Paraćince

Fudbaleri FK Dinamo Vranje dočekaće u subotu GFK Jagodinu, u utakmici 10. kola Srpske lige Istok.

Dinamo do sada u sezoni igra solidno i trenutni plasman na tabeli ne odražava kvalitet pruženih partija jer je vranjskom klubu oduzeto sedam bodova, najpre uoči šampionata šest zbog disciplinskih prekršaja kluba iz prethodne sezone, a potom još bod u toku prvenstva zbog neispunjenja obaveza prema sudijama.

Dinamo je trenutno dvanaesti na tabeli sa 7 bodova (sa 14 bi bio sedmi), a gost iz Jagodine deveti sa 13 bodova.

Vranjanci su i u prethodnom kolu bili domaćini (pobeđeno je Meševo sa 1:0), dok je Jagodina na svom terenu odigrala nerešeno 1:1 sa leskovačkom Dubočicom.

Utakmica će se odigrati na Stadionu Jumko u Vranju u subotu od 14.30 sati.

Drugi tim iz Pčinjskog okruga u ovoj ligi, Pčinja iz Trgovišta, dočekaće u nedelju sedmoplasirano Jedinstvo iz Paraćina.

Pčinja još uvek nema pobedu u ovogodišnjoj sezoni i nalazi se na pretposlednjem petnaestom mestu tabele sa 4 boda.

Paraćinci su sedmi sa 14 bodova.

U prošlom kolu Pčinja je doživela debakl na gostovanju Timočaninu u Knjaževcu (5:1), a izgubilo je i Jedinstvo, i to na svom terenu od kruševačkog Trajala, lidera na tabeli.

Ako se pogleda prethodna sezona, Pčinja je u oba meča sa Jedinstvom trijumfovala identičnim rezultatom (2:1) i osvojila maksimalnih šest bodova, no ove godine ekipa iz Trgovišta ne liči na tim koji je lane osvojio najviše bodova u prolećnom delu lige.

Meč u nedelju u Trgovištu počeće u 14.30 časova.

Najnovije vesti