Dinamo u nedelju igra derbi sa Radničkim u Pirotu

FK Dinamo Vranje, posle ubedljive pobede na startu šampionata nad leskovačkom Slogom (4:1) odigraće u nedelju u Pirotu derbi utakmicu 2. kola Srpske lige Istok sa domaćim Radničkim.

Kao i Dinamo i Piroćanci su na kraju prošle sezone ispali iz Prve lige Srbije i žele što brže da povrate prvoligaški status.

Šef stručnog štaba Vranjanaca Saša Jovanović izjavio je pred novinarima uoči gostovanja u Pirotu da očekuje "pravi derbi".

- Duel dva bivša prvoligaša koji svojom tradicijom, infrastrukturom i velikom podrškom vernih navijača zaslužuju prvoligaški rang.

Nadam se da ćemo to kvalitetnom igrom dokazati u Pirotu.

Radnički je jedan od pretendenata za najviši plasman, ozbiljan tim sa velikim brojem iskusnih igrača koji imaju nastupe u Super i Prvoj ligi.

Tim im je odlično vođen sa klupe od mog kolege Marka Vidojevića", ukazao je Jovanović.

On je dodao da sve to nije razlog da Dinamo u Pirot ode sa belom zastavom.

"Naprotiv, idemo sa namerom da se nadigravamo, bez pritiska, igraćemo za gol više i ubeđen sam da imamo svoje šanse", naglasio je Jovanović.

On je dodao da ima "par dilema" kada je reč o prvih jedanaest koji će istrčati na teren.

"Mali Vule Ilić je pod znakom pitanja zbog povrede u prvom kolu, a nažalost jedan od naših ponajboljih igrača Stojiljković moraće na operaciju i dužu pauzu kako su pokazali poslednji medicinski pregledi.

Ovom prilikom bih mu u ime cele uprave, stručnog štaba i svih igrača poželeo brz oporavak, poručio da smo svi uz njega, da željno čekamo njegov povratak na teren i da smo sigurni da će se vratiti jači nego ikad", rekao je Jovanović.

Utakmica u nedelju na Stadionu "Dragan Nikolić" kraj Nišave u Pirotu počeće u 17 časova.

Najnovije vesti